Почетна КУЛТУРНА ПОЛИТИКА PROMOCIJA ALBUMA PRVENCA: “Šktrice” nisu škrte

PROMOCIJA ALBUMA PRVENCA: “Šktrice” nisu škrte

by pera

KADA vidiš pticu kako leti, ti se svoje slobode seti – prva je mudrost koju je poručio Zoran Kostić Cane pesmom “Mudrolije” sa prvog albuma supergrupe “Škrtice” na sinoćnem koncertu u beogradskom Domu omladine. Zaokruživši prve tri godine rada, već sa trećom pesmom “Osuđen na život” čuli smo materijal sa nekog budućeg albuma, a tek sa petom – “Kulise”, kao da su se podigle zavese između muzičara i publike. Ispunjena sala horski je pevala “Tu je bio čovek, sada ga nema…”, a svetla nakon toga obasjala su publiku, ali i terasu za veoma važne ličnosti.

-Dragi, nije loše – pitao je Cane brata Jelića iz “Ju grupe” ugledavši ga među zvanicama.

Levo od Dragog bio je Brajan Rašić, naš slavni fotograf, a desno Dragoljub Crnčević Crnke iz sastava “Pint blank”. Naravno, bio je tu i Žika Jelić, ali i Miša Aleksić iz “Riblje čorbe”, reditelj Srdan Golubović, glumac Miloš Vlalukin i mnogi drugi ljubitelji rokenrola.

Energija mladog basiste Boška Mijuškovića, snaga bubnjara Danila Lukovića, virtuoznost gitarista Borisa Mladenovića i Vladimira Kolarića, predvođeni Canetovim filozofskim raspravama samim sa sobom pretočenim u pesme podarene svima nama za razmišljanje, teško da se mogu rečima opisati. Posle sat i po vremena, koncert je zvanično završen numerom “Tik tak”, ali publika je htela još. I dobila je, pesme pesme “Vazduha” i još jedan novitet – “Žedan ljubavi”.

Zovu se “Škrtice”, ali nikako to nisu, dokazali su sinoć žestokom svirkom. I kao što je Cane tokom koncerta rekao – “Prvo u Amerikani, posle na Marakani”, nadamo se da ćemo u narednom izveštaju imati više prostora da pokušamo da opišemo tu magiju koju je sinoćna publika doživela.

 

Izvor: Večernje novosti