Почетна Актуелно DA LI JE U PITANJU DIL POLICIJE I MAFIJE ?- Napali ga preko dvadeset puta jer je ukazao na sverc kafe!

DA LI JE U PITANJU DIL POLICIJE I MAFIJE ?- Napali ga preko dvadeset puta jer je ukazao na sverc kafe!

by pera

Privrednik iz Vranja koji se bavi uvozom i distribucijom kafe promenio je adresu i iselio se iz grada nakon što je napadnut više od 20 puta.

Izvor: N1

Zvaničnog krivca i rezultata istrage nema, a Ivica Petrušević optužuje konkurenciju i tvrdi da se na udaru našao nakon što je ukazao na šverc kafom, štetu koju je trpela država zbog neplaćanja realnih carina i korupciju u državnim službama. Pitanja u vezi sa napadima na njega i optužbama koje iznosi Petrušević poslali smo MUP-u, vranjskoj policiji i tužilaštvu, ali odgovor nismo dobili.

Na spisak prijava policiji Ivica Petrušević dodaje još jednu – polomljena sva stakla na automobilu ispred kuće njegovih roditelja u Vranju. Na spisku su i ovi napadi:

“Od pokušaja ubistva, direktnih pretnji ubistvom, auto je lomljen više puta, oteli su mi kafu, ne znam više šta nisu mi radili”, kaže Ivica Petrušević.

Šta je uradila policija zvaničan odgovor nismo dobili. Nezvanično – nijedan napad nije rasvetljen.

Na štetu države od više miliona evra, pokušava da dokaže Petrušević, ali ne uspeva. Krivična prijava koju je podneo Višem tužilaštvu u Vranju odnosi se na period od 2008. do 2014. godine, a u izveštaju koji je dobio stoji da je konktolisano poslovanje firme koju optužuje za 2015. i da je tokom te poslovne godine uvezla 1.440.000 kilograma kafe.

“To je količina koju potroši Balkan za pet godina. U Srbiji je potrošnja espreso kafe 30 tona… godišnje”, dodaje on.

Pored optužbi da je kafa carinjena po lažnim fakturama i manjim cenama, postavio je i pitanje kako su u zemlju uvezeni polovni aparati za espreso kafu, kada zakon zabranjuje uvoz polovnih aparata.

Tužilaštvo je, međutim, istragu obustavilo, pa Petrušević nastavlja svoju. Narednih dana putuje u Italiju u ministarstvo finansija i ne odustaje od toga da dobije izveštaje sa carinskih terminala, što pokušava da dobije i od srpske carine. Ovu zgradu, u kojoj je i uprava carine u Vranju, takođe često obilazi.

“Ja molim nadležne organe u ovoj državi da se taj carinski terminal ovori u cilju saznanja istine po krivičnim prijavama koje sam podnosio”, rekao je Petrušević.

Nema izveštaje sa carine, ali brojne druge dokumente prikupio je u svojoj istrazi. Kao i fotografije. Na nekima su oni koje optužuje sa zvaničnikom vranjske policije, koji bi trebalo da ih istražuje.