Почетна Политика KOMEDIJA – Slučaj “miš”: Policija ima nalog da uzme izjave poslanika

KOMEDIJA – Slučaj “miš”: Policija ima nalog da uzme izjave poslanika

by pera

Policija je dobila nalog da uzme izjave od poslanika koji su bili na sednici Odbora za administrativno-budžetska pitanja koja je završena incidentom.

To je navedeno u saopštenju MUP Srbije, u kom je navedeno da se obaveštava javnost o dobijanju naloga za prikupljanje izjava o dešavanjima na sednici “na kojoj je poslanik Dveri Boško Obradović kompjuterskim mišem gađao predsednika ovog Odbora i poslanika Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića”.

“Izjave neće biti uzete samo od predstavnika Dveri, što se moglo zaključiti iz njihovog saopštenja, već je Prvo osnovno javno tužilaštvo dalo nalog, na osnovu prijava koje su dobili od više poslanika, da se uzmu obaveštenja od svih poslanika koji su tog dana bili prisutni u sali, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti ovog događaja. Sa tužiocem je dogovoreno da se svi razgovori obave u Domu Narodne skupštine zbog obaveza poslanika, a policija je danas već uzela izjave od šest narodnih poslanika, o čemu su sačinjene službene beleške koje će biti prosleđene nadležnom tužilaštvu. Policija će i narednih dana uzimati izjave od svedoka ovog događaja”, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, incident se dogodio pošto Martinović, koji je i šef poslaničke grupe SNS, nije dao reč opozicionim poslanicima, iako su bili prijavljeni, a prethodno su poslanici Dveri na sednici istakli plakat na kom je pisalo “Majo – pokrala si Novi Sad“.

Usledila je verbalna rasprava, nakon čega je Obradović prišao Martinoviću i okrenuo njegov mikrofon.

Martinović se u tom trenutku javio na telefon, a lider Dveri je uzeo miš Martinovićevog računara i bacio ga ka funkcioneru naprednjaka.

Miš prvo nije pogodio šefa poslaničke grupe SNS, jer ga je zadržao kabl, a zatim je Obradović “zamahnuo” još jednom.

B92