Почетна Друштво Јевремовић: Драган Марковић ми угрожава безбедност; Марковић: То су глупости

Јевремовић: Драган Марковић ми угрожава безбедност; Марковић: То су глупости

by pera

У писму Удружењу новинара Србије јагодински новинар, власник месечника „Моравске вести“ и портала Centralmedia Горан Јевремовић тврди да му председник „Јединствене Србије“ и председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић „угрожава безбедност“.
Јевремовић каже да је 30. новембра имао “веома непријатан разговор” са Марковићем пошто је на свом сајту објавио текст под насловом „Јагодина рекордер по неправилностима у трошењу буџета – ревизори: Незаконито и непрописно потрошено 972 милиона динара“.
„Он ме је у разговору директно оптужио да шаљем ’момке у општину да деле новине Моравске вести и узнемиравају запослене’ као и да сам га уцењивао ’пре извесног времена’ говорећи му наводно ,,колико, колико’“, наводи Јевремовић.
У изјави УНС-у он је рекао да се “после тог разговора осећа небезбедно и да не зна да ли ће моћи да настави да пише о тој теми јер га је звао тако моћан човек“.
Драган Марковић је УНС-у рекао да је позвао Јевремовића, али не да би му претио већ да би га обавестио да ће да га тужи.
„То су глупости. Ми стално комуницирамо, зато сам га и звао да га питам због чега је ставио тај наслов. Ништа увредљиво му нисам рекао“, наводи Марковић.
Председник Удружења новинара Србије Владимир Радомировић овим поводом каже да је улога медија да обавештавају јавност о свим битним темама и да прате рад власти, укључујући контролу трошења буџетског новца.
“Ниједан функционер не сме да прети новинарима ако му се не свиђа оно што су написали. Грађане Јагодине сигурно занима да ли је Државна ревизорска институција утврдила незаконитости у пословању власти тог града и колико је новца потрошено без законског основа. Драган Марковић има право да чињеницама одговори на чланак у вези са извештајем ДРИ али нема право да новинарима говори шта смеју да објаве, а поготово не да им прети”, рекао је Радомировић.

Извор: УНС