Почетна Друштво НЕНАД ЈЕЗДИЋ О РИЈАЛИТИ ПРОГРАМИМА: Интриге, лажи, будале…

НЕНАД ЈЕЗДИЋ О РИЈАЛИТИ ПРОГРАМИМА: Интриге, лажи, будале…

by pera

У јеку ријалити програма који се код нас емитују на две телевизије са националном фреквенцијом, глумац Ненад Јездић осврнуо се на ову врсту програма признавши да једном у три месеца успе да погледа неки од њих, али „чисто да би неговао машту и инспирацију“.

„Не знам ко још може да попије тај ријалити? Не знам ко тих гов… а више може да се нагута? Ми који, нажалост, имамо благодат натерамо себе на неко размишљање, али шта да раде људи који су ускраћени за то, а национална фреквенција им нуди садржај који је пун интриге, лажи, будала, пун неких самозванаца? Неки људи који су сами себе прозвали и учинили из неког разлога себе експонираним. Они су постављени на неке експозиције, светла су упаљена на њима, на себи имају окачене неке бубице и трабуњају. Баш трабуњају! Ја не знам ко то може више да гледа? Глумац мора да буде инспирисан и глупошћу и узвишеношћу и величанственошћу и туђим злом. И ја некад морам да видим то трабуњање да бих неко зрневље инспирације, за не дај боже, ако ми затреба могао да имам и располажем с тим како изгледа исконски људска глупост и како изгледа када неко себе начини самозванцем“, рекао је Ненад Јездић за „Блиц“.

Он каже да људи учествују у ријалитију због новца, али да притом нису свесни да су сами себе преварили.

„Да сада да знам да одлазим са овог света и напуштам сву његову лепоту и да ми кажу да ћу живети дуже и да ће ми живот бити још лепши ако постанем део таквог програма, не бих направио компромис. Та снага се сада тражи од нас, да неко каже ‘мени је леп живот и без тога’, рекао је Јездић.

Глумац, на крају, закључује да „где год погледа, чега год се дохвати, коме год да се обрати, од њега се тражи неко зрно унутрашње борбе“.

„Унутрашња борба је нешто што је природно, што свакодневно постоји и унутрашња борба је перманентно стање. Само се треба пробудити и казати ‘водим унутрашњу борбу и истрајавам у томе’. А из тога онда поштено мисли, поштено говори, поштено живи, поштено се задужуј и поштено се раздужуј“, тврди Ненад Јездић.

Блиц, Недељник, Интермагазин