Почетна Друштво Bivši direktor: Facebook uništava postojeće društvo

Bivši direktor: Facebook uništava postojeće društvo

by pera

Kompanija Facebook ogradila se od izjava bivšeg direktora koji je rekao da ta društvena mreža uništava način na koji društvo funkcioniše

Šamat Paliapitija (Chamath Palihapitiya), koji je od 2007. do 2011. bio potpredsednik odeljenja za rast broja korisnika, u nedavnom intervjuu rekao je da oseća strahovitu krivicu zbog Fejsbuka i tvrdi da su njegovi osnivači znali da bi razvoj te mreže mogao da ima zaista loše nenamerne posledice, ali da su svejedno nastavili s njegovim razvojem.

Sada su iz kompanije Facebook odgovorili na njegove tvrdnje, rekavši da se kompanija razvila u godinama otkako Paliapitija ne radi u njoj, kao i da istražuju i pokušavaju da razumeju način na koji Facebook utiče na dobrobit svojih korisnika.

“Chamath više od šest godina nije u Fejsbuku. Kada je radio ovde, bili smo fokusirani na izgradnju novih iskustava na društvenim mrežama te na rast Fejsbuka širom sveta”, saopšteno je iz kompanije.

“Facebook je tada bio drugačija kompanija i kako smo rasli, shvatili smo da raste i naša odgovornost. Svoju ulogu shvatamo jako ozbiljno i naporno radimo kako bismo bili bolji”, kazali su.

Iz Fejsbuka su odgovorili bivšem direktoru da je kompanija svesna velikog broja kritika koje se upućuju na njezin račun.

“Dosta smo učinili po pitanju razumevanja uticaja našeg servisa na dobrobit naših korisnika. Koristimo ga kako bismo informisali o razvoju našeg proizvoda. Osim toga, sve više ulažemo u ljude, tehnologiju i procese, jer, kako je Mark Zakerberg rekao, želimo da smanjimo profitabilnost kako bismo bili sigurni da ulazimo u prave investicije”, rekli su iz kompanije Facebook.

IZVOR:N1