Почетна Друштво Mićko: Umesto S-300 potrebniji nam je hleb Sava S-500

Mićko: Umesto S-300 potrebniji nam je hleb Sava S-500

by pera

Današnji Blic objavio je da na naslovnoj strani “Dačić, Šešelj i Palma možda u koaliciji”. Osvrćući se, u Prelistavanju štampe, na taj naslov, Ljubičić je rekao da tako počinju vicevi – našli se Dačić, Šešelj i Palma i napravili koaliciju.

Upitan da prokomentariše kako mu izgleda ta naslovna, s fotografijom lidera SPS, SRS i JS, Ljubičić kaže: “Dačić, Šešelj i Palma – to su tri palme, sva trojica duboko ukorenjeni, svako u svojim radikalnim korenima… Ovoj jednoj je opalo lišće”.

Podsetimo, te tri stranke već su u koaliciji u Mionici. Ljubičić kaže da ga to ne čudi, jer izbori na Republici i na lokalu nemaju veze jedni s drugima, i da je na lokalu u pitanju čist interes i čista korist.

U vrh SPS se vratio osuđeni ratni zločinac Nikola Šainović. Milovan Bojić se vratio u bolnicu na Dedinju. Osvrćući se na to, kaže da je u pitanju “povratak džedaja”.

U predstavi koji je igrao 1992. godine “Tamo daleko je sunce”, Ljubičić je tumačio lik predsednika SRS Vojislava Šešelja. Upitan da li je tada mislio da će on i danas, posle toliko godina, da bude na političkoj sceni, rekao je da je verovao. Šešelj, kaže, spada u red onih neuništivih. Kod nas se češće političari unište sami, nego kad ih neko sa strane napada, to ih čak ojača, navodi gost Novog dana.

“Ne može se reći da nije bio dosledan veći deo svog politikovanja, ali pitanje je da li je ta doslednost sa negativnim, pozitivnim ili nultim predznakom”, rekao je govoreći o lideru radikala.

Potrebna nam je SES – Srpska egoistička stranka

“Beograd je ozbiljna firma, ako pričamo kroz interese, finansije, politički uticaj. Nije ni čudo kad kažu da je gradonačelnik Beograda druga ličnost po snazi u Republici, posle premijera”, naveo je, dodajući da nije čudo što se ozbiljno priprema za te izbore. Daje lošu ocenu aktuelnoj gradskoj vlasti i pita zašto se neka gradilišta ne rade noću, već danju od 9h do 17h, i kaže da je to čist “maltretman”. Gradska vlast ne sme da maltretira građane.

Upitan da li ima nešto pozitivno da kaže, rekao je da – kada nas prođe ta nervoza, ako se te ulice završe – bude bolje, ali nekad i lošije. “Ulica Vojvode Stepe, s obzirom na to da je rađena godinu dana, treba da dobije neku Nobelobu nagradu za bulevar, a onda pukne cev… Kako može da pukne cev u ulici koja je završena juče”, pita.

Opozicija se, ocenjuje, nije nešto pokazala. Ne mogu da se dogovore kao ljudi, ne može da bude platforma samo oboriti vlast, dodaje.

Na pitanje da da ocenu o predstavnicima opozicije, rekao je da bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa zna 25 godina, dok su radili u Indeksu 202. “Znam ga od pretpolitičkog vremena, znam koliko je inženjer, menadžer… Znam ga dobro, znam koliko je sposoban i determinisan”, dodao je.

Osvrnuo se i na predsednika opštine Novi Beograd. “Šapić, po mom mišljenju, radi dosta dobar posao na Novom Beogradu, znam koliko ga poštuju građani i nije kandidat za zanemarivanje”, naveo je.

Na pitanje o Čedomiru Jovanoviću, kratko je odgovorio: “Možemo da preskočimo?”

Upitan o budućoj kandidatkinji Nove stranke za čelnicu Beograda Vesni Rakić Vodinelić, rekao je da ako hoćemo da pravo zavlada, ona treba da bude u timu. Smatra da jedan treba da bude menadžer, ali da je važniji tim u Beogradu.

Govoreći o srpskim partijama, kaže da se pokazuje da članstvo nije bitno. “Ja bih uveo da samo imate lidera i to je to”.

Na pitanje da li su u našoj državi političke stranke nasledne, rekao je da mogu da budu, ako se prezivate Krkobabić.

Ja mislim da su to stranke fiksnih lidera, i gotovo uvek, kad neko ode iz neke stranke, otišao je da bi svoju stranku ostvario, primećuje gost N1. Ima i ideju kakva je stranka neophodna i u potpunosti odgovara političkom miljeu Srbije: “SES – Srpska egoistička stranka da se osnuje, to bi bilo najpoštenije, da se takmiče u veličini ega”.

“Ovo je zemlja politički dementna”

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da će Srbija biti spremna za EU 2020. godine, a ranije je iz EP stigla “prognoza” da bi to moglo da bude 2025. Komentarišući to, Ljubičić kaže da mu sve zvuči kao da smo u kladionici. Pitanje je, dodaje, da li ćemo i mi želeti u EU 2025. godine, da li će tada Unija želeti nas.

Upitan o napretku Srbije u evrointegracijama, naveo je da se neke stvari menjaju, ali… “Promenile su stvari koje su laganije, a bitna poglavlja, kao što su 23 i 24, videćemo kako ćemo kad to dođe”.

U zemlji u kojoj institucije ne znače ništa, treba da postavite osnovni stub, pravosuđe, rekao je dodajući da je odgovornost i na ovoj, ali i na onoj vlasti pre, od 2000. godine. Dodaje da se aktuelna vlast opravdava stanjem koje je nasleđeno, ne radeći ništa.

Građanima o EU šta god da kažu sada, sem da ulazimo sutra, je pitko, građani mogu da popiju sve, rekao je komentarišući stav državljana Srbije o ulasku u Uniju.

Ovde se ozbiljno računa na zaboravnost, ovo je jedna zemlja politički dementna, i onaj ko računa na tu zaboravnost, dobija, ocenjuje Ljubičić.

Komentarišući naslov da vojska čeka ruski sistem S-300, Ljubičić kaže da mu to liči na hleb Sava S 500 i da nam je on potrebniji.

Upitan da prokomentariše incident na derbiju, u koji su umešani državljani Hrvatske, siguran je da do rasvetljavanja tog slučaja nećemo da dođemo.

Ovo je zemlja otvaranja slučajeva i zemlja u kojoj se slučajevi ponovo odškrinu kad su potrebni, naveo je. I to se pokazalo da su, ti odškrinuti slučajevi, kao jako zgodni, dodaje Ljubičić.

Gotovo niko od ovih na vlasti, pa ni iz opozicije, koja je bila vlasti, nije baš čiste biografije, svi imaju ili aferu ili poluaferu i onda se trguje s tim, ističe gost N1.

Upitan o srpskom fubalu, kaže: “Nema tu mnogo fudbala, jel mislite na one momke na zelenilu? Doći će jednom šumar i oteraće ih što gaze travu…”

Na pitanje šta bi građanima poželeo za Novu godinu, ironično je rekao: “Poželeo bih što više izbora u idućoj godini, da svojim izlaskom i zaokruživanjem ne utičete ni na šta… Ako budu izbori, sada sam ozbiljan, treba uzeti učešća u tome, jer ne možete kritikovati i pljuvati, a da ne učestvujete u političkom životu”.

Dragoljub Ljubičić Mićko rekao je i da je uradio novu verziju predstave “One stvari” koju će početi da igra uskoto, dok je, zbog renoviranja Doma sindikata, pauzirana predstava “Danas nam je divno dno”. Upitan o tome da li će se ta predstava igrati na nekom drugom mestu, kaže da za sada ne postoji prostor koji će ih tako lako prihvatiti. “Ne znam zašto, možda zbog sadržine ili aktera predstave”, zaključio je.

Izvor: N1