Почетна Актуелно Пала последња клапа серије „Корени“

Пала последња клапа серије „Корени“

by pera

У околини Јагодине завршено је снимање серије „Корени“ по антологијском роману Добрице Ћосића. Гледаоци РТС-а Катиће и остале мештане митског села Прерова гледаће током 2019. године у 10 целовечерњих епизода. Серија је снимљена у продукцији РТС-а и извршној продукцији куће „Ај ту ај“.

Политичка превирања у Србији с краја 19. и на почетку 20. века, проблем идентитета и порекла, однос приватног и политичког, све кроз призму богате сеоске породице Катић дочарао је Ћосић у Коренима.

„Мислим да смо успели, односно надам се да смо успели да се са тим веома озбиљним материјалом изнесемо и ми нашом силом, свих нас и писаца и глумаца и свих сектора, мислим да смо успели“, каже режисер Иван Живковић.

Аћима Катића, човека традиционалног кова и радикала игра Жарко Лаушевић.

„Захвалан сам стварно целој екипи која се потрудила да уради један врло професионалан посао. Надам се да ће имати смисла. За тако добру литературу мислим да би увек требало да се пронађе време“, истакао је Лаушевић.

После вишемесечног снимања екипа серије је уморна, али задовољна.

„Срећан сам што сам био у прилици да заједно са свима нама испричам причу коју је испричао Добрица Ћосић. Мислим да ће она заувек бити важна за нас“, рекао је Горан Шушљик, извршни продуцент и глумац.

Серију Корени гледаћемо у 2019, а током следеће године РТС ће емитовати чак шест премијерних наслова укључујући и највећи пројекат наше куће Немањићи – рађање краљевине.

 

Извор: РТС