Почетна Политика ВАШИНГТОН ЗВАНИЧНО ПОТВРДИО: СНП НАШИ најутицајнија проруска организација у Србији!

ВАШИНГТОН ЗВАНИЧНО ПОТВРДИО: СНП НАШИ најутицајнија проруска организација у Србији!

by pera

ВАШИНГТОН – У тзв. „руском извештају“ који је објављен од стране Сената САД-а, а који се бави утицајем Русије у европским земљама, посебно се, између осталих земаља, обрађује и Србија као главна земља на Балкану.

На 81. страни овог извештаја, који можете погледати ОВДЕ, почиње поглавље посвећено Србији, а први на мети Вашингтона су се нашли СНП Наши.

СНП Наши се представљају у овом извештају, на основу информација организације ЦЕАС, као проруска организација са највећим утицајем у Србији, а посебно се истиче „Списак 30 србомрзаца“ и суђење лидеру овог покрета Ивану Ивановићу које је недавно оконачно ослобађањем.

За овај покрет се наводи да је настао 2006. године са циљем јачања веза са Москвом и борбе против чланства Србије у Европској Унији. Такође, истиче се да је покрет настао по узору на истоимену руску организацију „Наши“ иза које је својевремено стајао лично Владимир Путин. Подсећамо, руска организација „Наши“ често је у јавности и медијима називана „Путиновом омладином“, а Српски народни покрет Наши у домаћој јавности и од стране либералних струја и медија су етикетирани као „Путинови фашисти“, „агенти Кремља“, „испостава ФСБ-а“, итд.

Поред СНП Наши, ту су и Патриотски фронт, те Заветници.

На самом почетку поглавља о Србији „оцрњен“ је и Милорад Додик, председник Републике Српске, за којег се наводи да је његов проруски утицај велики и у Србији због блиских веза које развија са Владимиром Путином, председником Руске Федерације.

Критикује се и Александар Вулин, актуелни министар одбране, због својих изјава упућених једном од америчких функционера Хојт Брајан Јиу.

Овај русофобски опсежни извештај је објављен на иницијативу америчког сенатора Бена Карбина.

Извор: Комерсант.рс