Почетна Друштво Атанасије Јевтић: Промена свести Срба- демонска претензија несрећника на власти

Атанасије Јевтић: Промена свести Срба- демонска претензија несрећника на власти

by pera

Садашњи несрећник хоће да промени свест српског народа, то је демонска претензија! То су и ови безбожници, марксисти говорили – да хоће да промене свест коју је Бог усадио у човека, рекао је умировљени епископ Атанасије

Умировљени Епископ захумско-херцеговачки г. Атанасије началствовао је у недјељу, 29. априла Светом литургијом у цркви Богородице Љевишке уз саслужење архимандрита Михајла, игумана Манастира Светих  Архангела, протојереја-ставрофора Велибора Џомића архијерејског намесника подгоричко–колашинског из Митрополије црногорско-приморске, оца Слободана Ђорића, старешине Саборног храма Светог Георгија у Призрену, оца Ђорђа Стефановића, старешине цркве Богородице Љевишке, професора и ђака Призренске богословије, студената и гостију из Грчке и Херцеговине.

„Данас заседа Свети архијерејски сабор, помолимо се да и њима Бог пошаље Духа Светога, да их просвети, и да Јеванђеље проповедају и право управљају речју Истине, и да се овом народу нађу од помоћи. А овом народу треба подршка, са свим страна – а нарочито с Неба. Имали смо, нажалост, после светог краља Милутина – касније, у ново време – и безбожних владара, који су овај народ одвајали од Бога. Садашњи несрећник хоће да промени свест српског народа, то је демонска претензија! То су и ови безбожници, марксисти говорили – да хоће да промене свест коју је Бог усадио у човека, а то је богољубива, богоцентрична, христоцентрична свест и савест. Нека и њих Бог уразуми, да се и они врате на пут Истине и на пут Божји“, рекао је Епископ Атанасије на Литургији у Богородици Љевишкој.

Послије Свете литургије заједничарење је настављено у Богословији.

 

Митрополија црногорско – примоска