Почетна Актуелно VUČIĆ RASPISUJE REFERENDUM “KO JE KRIV ZA GUBITAK KOSOVA, A NISAM JA?”

VUČIĆ RASPISUJE REFERENDUM “KO JE KRIV ZA GUBITAK KOSOVA, A NISAM JA?”

by pera

BEOGRAD, 15. maj 2018, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da raspiše referendum na kojem će građani odlučiti ko je kriv za gubitak Kosova i Metohije. Kako Njuz saznaje, referendumsko pitanje će glasiti: “Ko je kriv za gubitak Kosova, a nisam ja?”

Predsednik Vučić se na ovaj korak odlučio posle kritika da se on za sve pita i da on o svemu odlučuju.

– Predsednik je bio vrlo jasan. Rekao nam je: “Neću ja da budem taj koji će uperiti prstom u nekoga i reči ‘ti si kriv što Kosovo nije srpsko’, a mogao bih i bio bih u pravu. Ali neću. Neću da taj teren nosim na svojim plećima i najbolje je da to kažu građani Srbije.” – kaže za Njuz jedan od Vučićevih saradnika koji je želeo da ostane anoniman.

On je dodao i da je Vučić odlučio da ne vodi nikakvu kampanju i da će svoje mišljenje o tome ko je glavni krivac za gubitak Kosova reći tek posle referenduma kako ne bi uticao na mišljenje građana.

Konačan spisak koga će sve građani moći da zaokruže na referendumskom listiću kao krivca za gubitak Kosova još nije završen, ali će se na njemu sigurno naći: Car Lazar, Vuk Branković, Marko Kraljević, Tito, Karađorđe, Obrenovići, Depos, DOS, Janković, Jeremić, Đilas.

Bane Grković

 NJUZ NET