Почетна Друштво У ГОСТИМА КОД ВИДОВИТОГ ДЕДА МАКСИМА – Вучићу су одбројани дани на власти!

У ГОСТИМА КОД ВИДОВИТОГ ДЕДА МАКСИМА – Вучићу су одбројани дани на власти!

by pera

После велике  пажње коју је изазвао интервју са видовњаком из Шумадије чувеним деда Максимом, портал Политикон одлучио је да га посети и направи специјалан интервју са њим.

Деда Максима затичемо у правом Шумадијском дворишту како обавља свакодневне послове, када нас је угледао, довикну нам сед`те децо са`ћу ја… Сели смо под столетни храст у дворишту,  па нам уз послужење, слатко од дуње и ракијицу деда Максим рече да га је посадио његов чукундеда, и да када би храст проговорио свакојаких јада би се наслушали.

Деда Максиме како сте, како иду послови?

Како сам, е то ме ники давно није пит`о, како морам, ето тако сам… Године стисле… ал мора да се ради нешто… Нерад убија нема горе за човека од нерада, онда му пада на памет свашта, мисли, мисли, па премисли… свако се зло изроди кад се ништа не ради. Неком човек мора да служи, дал Богу, дал ђаволу.

Знате ли да сви коментаришу шта сте нам рекли прошли пут, да ће Вучић пасти са власти, јер хоће да изда Косово?

Нисам вас слаг`о ништа. Њему су дани одбројани на власти. Упире се он, оће нешто, а сам добро зна да је  обећо онима што га и доведоше на власт. Лаже, маже народ, али неће да биде добро то…

Свега се овај мој храст наслушо и нагледо, али таки до сад није  био. Да је туђ па да га разумем. И Турци и Швабе су нам исто радили. А овај наш, а гори и од Швабе и Турчина.

Не мож` да се изда Косово, Бог то чува. Пробаће, неће лако да одустане, али има да устукне, кад се дигне народ. Има таки пуно што мисле да могу Бога за браду да довате, па се за час нађу у блату. Е тако ће буде и са овим нашим.

Деда Максиме, када ће Србима бити боље?

Е, дете моје, Србину неће бити боље, док буде оваки каки је. Увек  нам је лакше да поверујемо у лаж, нема ко нас није манто, причо свашта, обмањиво, и ми свакој шуши и тмуши све поверујемо. Не`мож честит човек са нама. Воле Срби да се лажу, да им се прича како ће све биде добро, таки код нас побеђивају на изборима. Па нам после увек неки крив што нам је лоше.

Јесу Срби криви што је Вучић на власти?

Па Срби, нег` шта. Прича народу, обећава, па после уради све супротно. Кад је дошо на власт, каже не сме нико пензије да дира, па прво што уради он их смањи.

Јел и вама смањио пензију?

Ма мен није, мен је мала, тако да није ни имо шта да харачи. Мени и то доста, имам све што ми треба на мојој земљи. Живимо од ње сви триста година, и никим ништа није фалило. Него народ се пробрцнуо. Оће свашта. Зинуло да буде у луксузу, гледају телевизор, па мисле да је то живот. Жене посебно, мал им се нешто не свиђа, оде, нађе другог. Еве код нас у селу нежења колко оће`ш.

Шта мислите хоће ли почети трећи светски рат?

Мора и то да биде. Саде неће још. Није дошло време. Треба да се испуни још свашта. Видиш дете како ове Сотоне нападају Русе. То ти је рат између добра и зла. Причају, наглабају политичари, кау рат за њино богатство, гас, нафту. То ви је децо рат између Бога и Ђавола. Мора он и Руса да сломи. Не мож` молитву да слуша. Читај шта пише у Писму. Све иде како је Бог рек`о.

Деда Максиме зашто нам не дате да вас сликамо и да напишемо из којег сте села?

Ма не радим ја ово за корист, и славу, да причају о Максиму, не треба ми гунгула око куће. Ком требам стварно, лако ме тај нађе. Прошло је овде на `иљаде људи, нема ко није седо под овим храстом.

Видите ли шта и мени?

Тебе видим да ће идуће године у ово време да љуљаш колевку.

Е ту и наста тајац, и после тога попричасмо неке друге ствари, које нису баш за интервју.

А колико је Деда Максим погодио ауторки овог текста, рећи ћу вам ускоро.

 

Ана Петровић