Почетна Политика Mitropolit Amfilohije: Ko stavi glavu Lazara na referendum nema pameti

Mitropolit Amfilohije: Ko stavi glavu Lazara na referendum nema pameti

by pera

Oni koji ne znaju šta je Kosovo hoće da ga dele, a staviti to pitanje na referendum može samo onaj ko nema razuma, znanja niti mudrosti, izjavio je mitropolit Amfilohije Radović, obraćajući se vernicima u manastiru Gračanici, na Vidovdan.

Kako je preneo portal Kossev, Amfilohije je rekao da oni koji ne znaju šta je Kosovo šire priče o njegovoj podeli.

“Šta znači podeliti Kosovo? To znači podeliti život Svetoga Kralja Dečanskog, rasparčati Kralja dečanskoga i njegove svete mošti”, smatra mitropolit.

“To znači takođe deliti mošti svetih arhiepiskopa pećkih i svetinje koje sijaju ovde kroz vekove i sijaće do kraja sveta i veka”, navodi Amfilohije.

Prema Amfilohiju, “ima i onih koji bi hteli da stave Kosovo, kosovsku grobnicu, kosovski zavet na referendum”.

“Staviti na referendum glavu Lazarevu može samo neko ko nema razuma, nema pameti, nema znanja, ni mudrosti, jer Kosovo je glava Lazareva, a njegovo telo je u Ravanici – ovaj drugi deo Srbije to je telo Lazarevo”, rekao je Amfilohije.

Amfilohije je poručio da je na ovim prostorima kroz vekove bila tiranija, ali da niko nikada nije delio Kosovo i Metohiju.

“Tiranija je bila kroz vekove na ovim prostorima, ali niko nikada od naroda ni kad je ostajao, ni kad je bežao sa ovih prostora, nije delio Kosovo i Metohiju, nije stavljao na referendum Kosovo i Metohiju, nije stavljao na referendum biće svoje, sudbinu svoju”, zaključio je Amfilohije.

N1