Почетна Интервју ИВАН ИВАНОВИЋ – После обрачуна са СПЦ, остаје још само да се подижу храмови Светом Аци Великомученику!

ИВАН ИВАНОВИЋ – После обрачуна са СПЦ, остаје још само да се подижу храмови Светом Аци Великомученику!

by pera

СНП “Наши” током јучерашњег дао издао је саопштење у којем се оптужује председник Србије Александар Вучић како припрема операцију “Армагедон” кроз коју ће се обрачунати са црквеним великодостојницима који су против независности и поделе Косова коју Вучић најављује.

Ова вест изазвала је велику пажњу и из тог разлога направили смо кратак интервју са Иваном Ивановићем председником СНП “Наши”.

Господине Ивановићу одакле добијате информације попут ове јучерашње око операције  “Армагедон”. До сада  сте више пута у јавност излазили са различитим информацијама које су махом биле тачне?

Пре него што одговорим на ваше питање напоменуо бих да наше информације око дешавања на КиМ нису била махом тачне, него су биле тачне и то се може проверити кроз наше изјаве и каснија дешавања. Што се тиче операције “Армагедон” информација је до нас дошла са више страна и тек тада смо се договорили да изађемо са њом у јавност. Од кога нам долазе информације, то наравно нећу рећи. Суштина је да Александар Вучић уз помоћ појединих медија и појединаца из обавештајних структура спрема удар на СПЦ како би извршио притисак и омекшао став по питању Косова.

То о чему причате веома подсећа на нека прошла времена, или да наведем конкретно на обрачун комуниста са СПЦ после 1945. не чини ли се и вама тако?

Сасвим добро поређење и констатација. Вучићев режим се полако претвара у отворену диктатуру која се не либи да уђе у сукоб и са СПЦ. Вучић полако себе  представља као ново божанство, а СНС преузима улогу Цркве. Не би ме чудило да ускоро траже да се праве и храмови посвећени светом Аци Великомученику.  Вучић је  притеран у ћошак од стране запада и он мора да  спроведе издају по сваку цену. Он најбоље зна шта им је  обећао када су га довели на власт и сада обећање мора  да буде спроведено. Колико је Вучић уплашен најбоље  говори  чињеница да му је лакше  да уђе у сукоб са СПЦ и сопственим народом него са онима који су га довели на власт.

Шта мислите да ли ће  Вучић успети у својим намерaма?

Искрено се надам да неће. Ту је посебно битна улога СПЦ са којом Вучић припрема сукоб. Српски народ ипак није толико глуп и наиван да се одрекне своје Цркве и вере зарад лажи једног пробисвета попут Вучића. И народ и Црква морају се трудити да по сваку цену одбране Косово и спрече издају.

У супротном нестаћемо као народ.

Политикон