Почетна Актуелно ДРАМАТИЧНА ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ОПОЗИЦИЈЕ: Вучићу ти си главни кривац за напад на Борка…(ВИДЕО)

ДРАМАТИЧНА ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ОПОЗИЦИЈЕ: Вучићу ти си главни кривац за напад на Борка…(ВИДЕО)

by pera
Напад на мене није могао бити неорганизован, и то је био покушај убиства, рекао је лидер “Левице Србије” Борко Стефановић. Представник “Савеза за Србију” Драган Ђилас рекао је да је председник Србије Александар Вучић главни кривац за синоћњи догађај из Крушевца, када су претучени Стефановић и двојица активиста “Левице Србије”.

Борко Стефановић и Савез за Србију (Фото: Фејсбук/Савез за Србију)

– Напад није био неорганизован, нема више верзија догађаја, већ само једне, није било туче, нисам се сам ударио, не познајем те људе – рекао је он у обраћању новинарима.

Стефановић је рекао да су нападачи пратили њихово кретање у Крушевцу на дан одржавања трибине.

– Пратили су наше кретање, кроз Крушевац, сликали нас, знали где се када налазимо и са намером да изврше убиство, јер сам добио ударац металним предметом у потиљак – казао је.

-Није добро да се говори да постоје различите верзије догађаја јер их нема, нити да су у питању лаке телесне повреде – казао је Стефановић.

Ђилас је на конференцији за новинаре на којој су говорили и представници грађанског блока 381, СДС и ДСС, директно упутио поруку председнику Србије.

– Александре Вучићу ти си главни кривац за оно што се десило синоћ у Крушевцу, много већи кривац од батинаша. Ти си нас називао издајницима, бедницима, хуљама – рекао је он.

Он је упутио и поруку Високој представници ЕУ Федерики Могерини да су повреде које су Стефановић и још двојице људи јуче задобили доказ су колико смо демократски напредовали.

– Овде преостаје још само да се уведе полицијски час – казао је.

За хапшење Срба на северу Косова најодговорнији је Вучић. Погледајте ОВДЕ.

Извор: N1

4