Почетна Актуелно Saopštenje za javnost povodom pokušaja gašenja Večernjih novosti

Saopštenje za javnost povodom pokušaja gašenja Večernjih novosti

by pera

Redakcija Večernjih novosti obaveštava javnost da je u toku još jedan pokušaj brutalnog zatiranja slobode govora u Srbiji i gušenja nezavisnih medija.

Večernje novosti uredno su, po svim važećim zakonima i protokolima, registrovale domen Večernjenovosti.rs koji sada Novinsko-izdavačko društvo kompanija Novosti AD hoće brutalno da preotme iako nikakve veze sa našim portalom nema.

Pomenuta kompanija poseduje portal Novosti.rs koji nikakve veze nema sa portalom Večernjenovosti.rs koji uređuje redakcija sastavljena od nezavisnih onlajn novinara pa su nejasni motivi pokušaja ovog banditizma?

Arbitražu u ovom kriminalnom postupku otimanja domena Večernjenovosti.rs vrši Privredna komora u Beogradu umesto regularnog sudstva što nam dodatno unosi sumnju da se radi o organizovanom kriminalu.

Večernje novosti neće dozvoliti nikakvu otimačinu i još jedno gušenje slobodnih medija, spremni smo da pravdu potražimo na nadležnim međunarodnim sudovima i od svih svetskih organizacija za zaštitu medija i novinara.