Почетна Актуелно Оливера Ивановића ликвидирали криминалци Вождовачког клана уз асистенцију криминализованог дела БИА?

Оливера Ивановића ликвидирали криминалци Вождовачког клана уз асистенцију криминализованог дела БИА?

by pera

Специјално тужилаштво Косова је донело одлуку о проширењу истраге о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

То је учињено након информација које је добило од једне стране обавештајне агенције.Специјални тужилац Суљ Хоџа изјавио је да ће се извештај и слике које су добијене бити део предмета истраге убиства Ивановића, преноси РТК.

„Ми ћемо радити са истражиоцима и ове слике и имена ће бити део предмета“, казао је Суља.У извештају се истиче да се група која је убила Ивановића састојала од „пет особа који су повезани са Вождовачким кланом и које су ангажовале српске тајне службе“.

Пет особа су део извештаја једне стране обавештајне агенције који говори о убиству Оливера Ивановића.

У извештају се истиче да се група која је убила Ивановића састојала од „пет особа који су повезани са Вождовачким кланом и које су ангажовале српске тајне службе“.

Полиција Косова са своје стране у сарадњи са правосудним органима предузима све потребне истражне радње.

У извештају стране обавештајне агенције се истиче да је Милан Радоичић дао налоге за брисање неких трагова и чињеница.

„Екипа је била смештена у хотелу Октан у Лешку и ту је боравила месец дана пре убиства (Ивановића). Током овог периода чланови групе су често одлазили у Митровицу. Виђени су у белом ренџ роверу и чак су у Звечану заустављени од стране полиције због прекорачења брзине. Возило је припадало браћи Вуловић и било је београдских регистарских таблица БГ -788-ГН“, наводи се у извештају.

Од екипе која га је зауставила је затражено да избрише све податке о случају, како је и поступљено, каже се у извештају.

Након убиства Ивановића .16. јануара 2018. године група се, према извештају поделила у две групе. Прва је полетела са београдског, а друга са приштинског аеродрома.

Њихова дестинација у наредна два месеца је био Тајланд.

У групи која је полетела из Београда су били Јоца и Бојана, док је преко приштинског аеродрома отишао Пеђа или Предраг.

Након убиства, њихова дестинација у наредна два месеца је био Тајланд.

Предраг или Пеђа је према извештају лице које је убило полицајца у Србији, али је на интервенцију БИА ослобођено затвора. Пеђа се развео од супруге Ирене Драгојевић.

Ирена Драгојевић

У извештају добијенom од портала Arbresh.info, a позивајући се на изворе из полиције, наводи се да је „Пеђа“ убица.

„Ово је убица (побегао је из затвора уз помоћ БИА, раније је убио полицајца у Србији)“, тврди Arbresh.info

Са приштинског аеродрома су отишли и Милош и Барбара Сегетин.

Барбара Сегетин

Све трошкове боравка екипе у мотелу Октан у Лешку је преузео Срђан Вуловић под надимком Гене. Он је после убиства Ивановића има здравствених проблеме и био је смештен у болници.

Поводом убиства Оливера Ивановића, Полиција Косова је 23. новембра ухапсила Недељка Спасојевића, Марка Росића и Драгишу Марковићу коју су у притвору и осумњичени за кривично дело тешког убиства и откривања службене тајне.

“Ухапшени су и Саша Ђурић, Марко Рашић и Недељко Спасојевић. Марковић и Спасојевић су припадници Косовске полиције”, наводи Arbresh.info, позивајући се на изворе из полиције.

У вези са убиством Ивановића Полиција Косова је издала потерницу и за потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем.

(Бета, Arbresh.info)