Почетна Политикон KOSOVO JE SRBIJA – Zoran Vujović (1988-2008)

KOSOVO JE SRBIJA – Zoran Vujović (1988-2008)

by pera

Zoran Zoki Vujović rođen 27. januara 1988 u Skoplju, bio je demonstrant, koji je poginuo tokom “Kosovo je Srbija” protesta u Beogradu (Srbija), 21. februara 2008. Tokom protesta,Zoranovo  mrtav telo pronađeno je izgorela negde unutar zgrade američke ambasade u Beogradu.

Zoran Vujović je živeo sa svojom porodicom u glavnom gradu Kosova, Prištini, sve do 1999 kada su bili prisiljeni da se presele u Novom Sadu.

Zoran Vujović je dobio ime po njegovom dedi, koji je pronađen mrtav  2002. On je rekao da je on izvršio samoubistvo jer nije mogao da podnese tragičnu sudbinu svoje majke, koja je umrla dve godine ranije. Ona je pronađena zadavljena u svojoj kadi, žrtva albanskih ekstremista. 
Zoran je bio student druge godine  Fakulteta tehničkih nauka (Novi Sad). Takođe je bio ljubitelj Partizana i član navijača.

Znao sam heroja, pravog Obilića što je život dao za Kosovo Zoran Vujović se zvao, ime je dobio po DEDI koji je zivot okoncao Jer nije Mogao da podnese uzasnu cinjenicu da su mu Šiptari udavili majku u sopstvenoj kadi … Jednom je Zoki bio proteran sa svoje zemlje, sa Svetog Kosova, proterali su ga oni što su ga na kraju i sustigli, Amerikanci … svojih 20 godina dao za Kosovo i Srbiju. ostavio ih je u paklu Američke ambasade u Beogradu 21.Februara. Zoran Vujović, bio je hrabar, plenio osmehom, za njegovu dobrotu znali su mnogi,sad ga više nema … Srce ga je odvelo od nas … Zoran Vujović, Pamti se ime, neka mu Većna slava.

Politikon