Почетна Политика Писмо свима нама који живимо у напаћеној Србији

Писмо свима нама који живимо у напаћеној Србији

by pera

Продајемо Србију јефтино, ови свесно, грађани несвесно. Бацају нам фирме у стечај, радници остају без посла, да би довели неког Турчина или Кинеза као добротвора код ког после радимо за минималац без било каквих права. И то док му ова држава обезбеђује новац, па опет на улицу. Па живите од тога. Како ?! Чиме да платите храну, рачуне… А немојте да измирите обавезе, па ћете имати прилику да упознате извршитеље. Рачуни, како им се прохте, колико им затреба толико их напумпају.

Неко ће то приметити на рачуну за струју првенствено, ако не претерају онда нећете ни видети шта су урадили. Немојте случајно да се разболите ни најмање, лекова на позитивној листи је све мање, лекови поскупели неколико пута, доплате превисоке. Децу лече у иностранству под притиском друштвених мрежа, то вам је прво што морате да обезбедите пре свих папира.

Нису хуманитарци као што причају. Лажу да је другачије. А деца нису више безбедна ни на улици. Замислите дете вам иде у школу, ви безбрижни, а оно се нађе у близини криминалних обрачуна који су овде враћени на велика врата. Колико и невиних жртава има ? Децом прете отвореним борцима за нормалан живот, а и деци прете. Грађани ћуте, плаше се док се Србија распада, док преживљавамо и гледамо Сеобе уживо. Свако има неког кога је испратио у иностранство.

Немачка као обећана земља, мада је и Словенија гостољубива за наше раднике. Радују нам се чак и Хрвати бар сезонски. Да ли је могуће да су све државе из састава некадашње СФРЈ слободније и боље за живот од наше Србије ? Потајно и многи њихови чланови радују се промени, јер функционери ових су од чланова своје странке направили и Парове и Задругу на отвореном. Од жена лопте са којима се добацују па после уцењују и подмећу коме затреба. Иначе, на бирачким местима често носе пелене, да се не пропусти прилика за крађу и за сликање ко ће за кога да гласа. Знамо све то.

Знамо и да средњошколце извлаче у последњој години школе да буду марионете и млада “добровољна” подршка за сликање. Све то уз обећање посла. Никад сви, само њихова деца добијају све, посао, образовање што овде што у Швајцарској у зависности од жеља. Понижавају младост, понижавају раднике, манипулишу грађанима, дискредитују акадамске грађане мноштвом куповних диплома. Пробудимо Српски инат, боримо се заједно да нас не газе више, да вратимо достојанство, да вратимо слободу живљења у нашој Србији. Немојте бојкотовати ову борбу због било ког политичара.

То са ким и са чим се слажете одлучите на изборима када буду обезбеђени фер, слободни и без притиска. До тада сви заједно и сви смо исти. 13.-ог априла нема назад С’ поштовањем Драган Видаковић Мрки