Почетна Актуелно ŠEŠELJ PRIZNAO DA NIJE PRAVOSLAVAC, DA JE PROTIV VERONAUKE I DA NE VERUJE U SVETU TROJICU!

ŠEŠELJ PRIZNAO DA NIJE PRAVOSLAVAC, DA JE PROTIV VERONAUKE I DA NE VERUJE U SVETU TROJICU!

by pera

Lider Radikala Vojislav Šešelj svojevremeno je gostovao u jednom rijalitiju i tom prilikom je učesnicima šoua objasnio svoje svetonazore.

Bilo je tu raznih tema kojih se Šešešlj dotakao, a naknadno je najviše prašine podigla njegova priča o tome zašto je bio protiv uvođenja veronauke u školama, kao i da li je i kakav vernik.

Šešelj je mnoge iznenadio svojim stavovima, a prenosimo vam neke od njih:

foto: Printscreen

– Mi nismo hteli da glasamo ni za jedan predlog SPO. Mi smo stranka izrazito demokratskog karaktera i zalažemo se za sekularno društvo. To je društvo u kojem je crkva striktno odvojena od države. Pitanje veroispovesti je privatna stvar… Ja mislim da je Bog stvorio svet, ali ne onako kako piše u Bibliji, nego mislim da je kosmos stvar razuma i da je kosmos stvorio neki univerzalni razum, ali još nismo do toga došli, niti će čovečanstvo ikada biti u stanju da to otkrije. Ja jesam vernik. Verujem u univerzalnu kosmičku pravdu – ispričao je Šešelj, da bi jednom drugom prilikom proširio svoju priču na ovu temu:

– Sve religije na svetu stvorili su ljudi, a ne Bog. Najveća je glupost reći da je jedna religija bolja od druge, da je jedna ispravnija od druge. Dakle, u te stvari se ne ulazi. Ja pokušavam celog života da budem intelektualac. Zato što je osnovno obeležje intelektualaca sumnja, a ne vera. Ja se držim Dekartove logike: sumnjam dakle postojim. Ja u sve sumnjam – objasnio je Šešelj.

Андреј Андрејевић@AndejevicAndrey

На овом снимку, масон, удбаш, хрват,…Шешељ @predsednikSRS признаје да није Православне вере, да је гласао против веронауке у школама, да не верује у Свету Тројицу и булазни како св. апостол Јован Богослов није био савременик Христов?! Четнички војвода?https://www.youtube.com/watch?v=tKE1I7Ftlu0&feature=share&fbclid=IwAR22xhytu1kMq6ad4WCYJulfS1eQrQaCHKqjQ31NXTGAs8IMdCwMZcH3_U4 

38 people are talking about this

– Velika je razlika između onoga što je Hrist učio svoje sledbenike i onoga što su Sveti Oci crkve u 4. veku utvrdili. U današnjem Svetom pismo, a to je Novi zavet, postoje četiri jevanđelja. Nijedno od njih nije pisao Hristov savremenik. Ja pripadam hrišćansko-judejskoj tradiciji i kulturi. Ne mogu od toga da pobegnem. Tu pripadaju svi Jevreji, hrišćani i muslimani. Koreni sve tri religije su isti. I muslimani priznaju Hrista. Čak kažu da kad bude došao smak sveta, on će doći da sudi živima i mrtvima – ispričao je Šešelj.

ESPRESO