Почетна Актуелно Grad Bor formirao Radnu grupu za rešavanje otvorenih pitanja sa „Zijinom“

Grad Bor formirao Radnu grupu za rešavanje otvorenih pitanja sa „Zijinom“

by pera

Gradsko veće Grada Bora formiralo je Radnu grupu za rešavanje otvorenih pitanja iz oblasti zaštite životne sredine i drugih, koja mogu da imaju posledice za građane Bora, vezanih za rad i poslovanje Serbia Zijin Bor Cooper D.O.O i Zijin Rakita Exploration D.O.O.

Predsednik ove Radne grupe je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, zamenik predsednika Nikola Marić, a članovi Ljiljana Lekić, Dragana Nikolić i Ljiljana Marković Luković.

U radu ove radne grupe učestvovaće ravnopravno predsednici Saveta mesnih zajednica Кrivelj, Oštrelj, Slatina, Bučje, Brestovac i Metovnica na čijim se teritorijama obavlja rudarska delatnost.

Namera je nadležnih da ova radna grupa u roku od osam dana analizira i razmotri sva otvorena pitanja iz oblasti zaštite životne sredine, ali i ostalu problematiku, kao i da sa njima upozna predstavnike Serbia Zijin Bor Cooper i ZiJin Rakita Exploration kako bi se na obostrano zadovoljstvo iznedrila i najbolja rešenja.

Radna grupa će Gradsko veće grada Bora na svaka tri meseca informisati o svojim aktivnostima i radiće bez naknade, rečeno je da sednici Veća.

бор030