Почетна Актуелно Tepić: Šta Vučić radi sa Palestincima sa Interpolove poternice? (FOTO)

Tepić: Šta Vučić radi sa Palestincima sa Interpolove poternice? (FOTO)

by pera

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da se godinama pitamo kako su to najbliži partneri Vučićeve vlasti postale Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati i ko to zapravo ima korist od, ispostavilo se, štetnih ugovora za državu i građane?

Tepić je rekla da se radi o štetnim ugovorima Er Srbije sa Etihadom, sa Al Dahrom, u vezi Beograda na vodi, odnosno činjenice da je 200 hiljada hektara najboljeg beogradskog zemljišta praktično poklonjeno arapskim partnerima.

– Tek skandalozno hapšenje uzbunjivača Aleksandra Obradovića iz Krušika pustilo je duha iz boce i zapravo skrenulo pažnju i osnovanu sumnju da se zapravo, u svim tim ugovorima radi o ličnim kombinacijama Aleksandra Vučića, njegovih najbližih saradnika, njegovog ministra unutrašnjih poslova i njegovog oca Branka. A, kako dokazi pristižu nakon ovog puštanja duha iz boce, sve nam se čini i postaje jasno da je sva ova štetnost od pomenutih ugovora zapravo paravan za ključni dil, a to je organizovani kriminal i trgovina oružjem – rekla je Tepić.

Marinika Tepić FOTO: Milica BožinovićMarinika Tepić FOTO: Milica Božinović

Prema njenim rečima, sve ovo šteti našoj državi, namenskoj industriji, građanima, a koristi isključivo za nekoliko srpskih i arapskih porodica.

Osnovni ugovor Er Srbije sa Etihadom potpisan je u Vučićevoj kući u Jajincima, a dan kasnije u “Hajatu” bila je samo predstava za javnost, gde su dotični Palestinci takođe prisutni

– Naša obaveza je da podržimo i zaštitimo Obradovića, kao i da sami nastavimo da tragamo za istinom. U celoj ovoj priči najprepoznatljiviji su ministar Stefanović i njegov otac Branko. Nema nikakve sumnje, javnosti je već poznat i Slobodan Tešić, koji je označen kao najveći balkanski trgovac oružjem, inače, od nedavno mu je zabranjen ulazak u SAD i on se nalazi na crnoj listi ove zemlje. Takođe, nije nepoznato da je on sponzor Srpske napredne stranke, što je još jedan dokaz da samo vrh Srpske napredne stranke učestvuje u trgovini oružjem. Podsetiću samo uzgred i na informaciju da je i ćerka Slobodana Tešića bila na listi poslanika SNS-a, a onda u kabinetu Aleksandra Vučića. Sve nam se intenzivnije javljaju hrabri uzbunjivači, koji su dokumentovali tovar koji se sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” otprema na dalje destinacije, bez sumnjue da je u pitanju oružje, jer u ovakvim sanducima samo se oružje može odvoziti dalje. To se vrlo lako može videti i na deklaraciji gde se jasno vidi da je reč o Etihadu, kao avio prevozniku – rekla je Tepić.

Marinika Tepić FOTO: Milica BožinovićMarinika Tepić FOTO: Milica Božinović

Ono što je ova naša istraga utvrdila jesu zaista nove i ozbiljne činjenice, a to je da ceo ovaj posao i dil vrha Srpske napredne stranke ne bi mogao da se obavi sam, bez drugih lica.

Marinika Tepić FOTO: Milica BožinovićMarinika Tepić FOTO: Milica Božinović

– Uzbunjivači su nam rekli da se radi o dvojici lica koji žive u Beogradu a Palestinaci su. Ta lica su vrlo uvažena i predstavljena kao poslovni partneri Aleksandra Vučića, čak su prisustvovali prilikom potpisivanja osnovnog ugovora Er Srbije sa Etihadom i važna je tu činjenica koja do ovog trenutka nije bila poznata javnosti, da je osnovni ugovor potpisan u Vučićevoj kući u Jajincima, a da je cela predstava dan kasnije u “Hajatu” bila samo predstava za javnost, a gde su dotični Palestinci bili prisutni. Prvi je Muhamed Dahlan, on je bivši šef palestinske tajne službe, a danas je na Interpolovoj poternici. Međutim, on i dalje bezbedno živi u vili na Dedinju usred Beograda. Drugi Palestinac je ključni operativac u svim poslovima trgovine oružjem zove se Adham Abo Madalala, najbliži je Dahlalov savetnik, inače je bio prvi prvi ambasador Palestine u Crnoj Gori i takođe živi u Beogradu – rekla je Tepić, koja je pokazala fotografije i pitala otkud su oni prijatelji predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Marinika Tepić FOTO: Milica BožinovićMarinika Tepić FOTO: Milica Božinović

Tepić je pokazala fotografije na kojima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, a među njima prvi Palestinac Muhamed Dahlan. Kako je rekla, na drugoj fotografiji se u pozadini vidi drugi pomenuti Palestinac Adham Abo Madalala, koji se smatra ključnim operativcem u svim ključnim poslovima koji se tiču ne samo Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije.

Marinika Tepić FOTO: Milica BožinovićMarinika Tepić FOTO: Milica Božinović

– Moje ključno pitanje upravo je upućeno Aleksandru Vučiću, a tražim i od tužilaštva da se probudi, barem u ovim opasnim danima, ne samo za državu i građane, već za nacionalnu bezbednost. Vučića pitam, kakvi su to sve poslovi dogovarani na ovim njegovim fotografijama sa Dahlanom i Madalalom, i o čemu to predsednik jedne države ima da dogovara, razgovara sa čovekom sa Interpolove poternice? U ime koga Vučić pije sa Dahlanom, dok se s druge strane hapse ljudi koji ukazuju da je reč o trgovini oružjem, kao i povodom čega Vučić posluje sa Madalalom, gde putuje sa njim, zašto putuje sa njim, i kakve važne državne poslove u ime naše zemlje ugovara? Ključno pitanje je da li smo mi svi taoci ovih ratnih profitera? U ratne profitere ubrajam vrh Srpske napredne stranke na čelu sa Aleksandrom Vučićem, Nebojšom Stefanovićem i njegovim ocem Brankom Stefanovićem, jer imajući informacije znamo gde je sve završilo to srpsko oružje tovareno i nošeno ovim kanalima – rekla je Tepić, i poručila da je vrlo zabrinuta da li će građani da se uskoro suoče sa nečijom osvetom, imajući u vidu da su srpske granate bile bacane na nečije glave.