Почетна Колумна ИВАН ИВАНОВИЋ – Синод СПЦ узурпиран од СНС ВЛАДИКА!

ИВАН ИВАНОВИЋ – Синод СПЦ узурпиран од СНС ВЛАДИКА!

by pera

Након додељивања ордена Светог Саве Александру Вучићу који се отворено залаже за издају Косова и Метохије, на ред за орден дошао је и Синиша Мали. 

Овога пута Синиша Мали добио је орден од Владике Шумадијског Јована и то јер  је ” Министар Мали прошле године, као градоначелник Београда, издвојио средства која су била неопходна како би се после десет година завршио Храм. На њему са данас постављени и освећени крстови и звона.”

Питање које се поставља то је чији је новац за завршетак Храма дао Синиша Мали, свој или новац из буџета грађана Србије?

Одговор је лак и јасан. Синиша Мали дао је наш новац да би се завршио Храм у Селу Барзиловици код Лазаревца. Дакле, Синиша Мали није дао свој новац  због чега би био одликован као ктитор Цркве.

Можемо погледати и са друге тачке гледишта. Синиша Мали је градоначелник, верник, који је одлучио да помогне својој мајци Цркви и помогне завршетак градње Храма и због његовог православног живота, личног примера  и заслуга за Цркву и народ он је одликован.

На жалост ни ово није тачно. Синиша Мали није православни верник, нити води црквени живот, нити има било шта заједничко са православљем.

Можемо погледати и са аспекта да је Синиша Мали чак дао и свој новац, да ли би то било достојно ордена Епархије Шумадијске.

Било би достојно уколико је новац зарадио поштено, а не од пљачке народа, али на несрећу  ни то није случај, а о криминалу и малверзацијама Синише Малог медији у Србији су писали нашироко и навелико.

Па шта је то онда оно што је Синишу Малог препоручило као особу која треба да добије орден и то ни више ни мање него Великомученика Крагујевачких.

Препоручило га је то што је Синод СПЦ узурпиран од СНС Владика, које покушавају да једној издајничкој и криминалној власти дају легитимитет међу народом, кроз доделу највиших црквених почасти и одликовања.

Александар Вучић и читав напредњачки картел којим руководи од самог доласка на власт умешани су у све врсте криминала, од оног који почиње на локалном нивоу, државног, па и оног међународног попут препродаје оружја терористима о којем се пише последњих недеља.

Александар Вучић је човек који отворено пропагира протестантску идеологију, њихове принципе рада, отворено се залаже за издају Косова и Метохије и од доласка на власт тражи одговарајући модел како ће то извести. Србе на Косову и Метохији терорише  горе него Албанци, преко криминалних структура са КиМ врши се притисак на становништво да излазе на нелегитмине изборе лажне државе “Косово”, укинуо је српске институције на Косову, свима који се противе издаји пали се лична имовина, прети и  као круна свих ових дешавања убијен је Оливер Ивановић.

Од доласка Александра Вучића на власт имамо и геј премијерку и редовно се одржавају геј параде.

На десетине хиљада људи одлази из Србије, а Александар Вучић најављује насељавање мигранта, како би се на тај  начин “направио нулти салдо”. Односно како би био  исти број Срба који одлазе и миграната који се насељавају.

Народ се налази на рубу егзистенције, сиромаштво је све веће, на десетине хиљада грађана је болесно од најтежих болести и не могу да се лече јер наше здравствене установе немају услове за лечење.

Млади људи не могу да дођу до посла уколико нису чланови СНС-а!

Да ли су због свега побројаног  чланови  Светог Архиерејског Синода нашли за сходно да деле ордење високим функционерима СНС-а? Намерно пишем високим функционерима СНС-а, јер они нису државни функционери, нити их интересује држава, већ само страначки и лични интерес.

На нашу несрећу и на нашу бруку и срамоту као народа, Патријарх српски г. Иринеј,  Митрополит дабробосански г. Хризостом, Епископ бачки г. Иринеј, Епископ шумадијски г. Јован и Епископ крушевачки г. Давид су узурпирали Свети Синод СПЦ и они не служе свом народу, већ једном криминалном картелу који постоји у виду политичке партије.

Шта је прави разлог томе, најбоље знају Патријарх и  Владике које отворено раде против сопственог народа.

Да ли то неко од њих ради за новац или има досије тајне полиције о својој марчној прошлости, или у најгорем случају одувек ради за тајну полицију је апсолутно небитно.

Ови срамни тренуци не смеју бити заборављени и сваки од Владика који ради на урушавању угледа СПЦ и ко је учесник у издаји Косова и Метохије, мораће да одговара.

Доћи ће време када неће моћи да се крију иза мантија, панагија и прича о вери и православљу.

Православље је непристајање на ћутање пред злом, а ова власт то свакако јесте.

Синод не само да је заћутао пред злом,  Синод је зло одликовао!

Синод је издао православље.

 

Иван Ивановић