Почетна Актуелно ЗАНИМАЊЕ БОТ – Бранко Радун и истина о историчару из болнице!

ЗАНИМАЊЕ БОТ – Бранко Радун и истина о историчару из болнице!

by pera

Бранко Радун је историчар, запослен у болници у Суботици, у коју, како тврде запослени не свраћа често. Бар не у својству запосленог. Шта Радун ради и од чега живи?! Бранко Радун ботује, као и сви они у Србији који данас немају ни знања, ни образовања, ни морала,  ни части. Он је аналитичар опште праксе који, шетајући с једне до друге режимске телевизије, просветљује народ Србије, прогнозирајући како ће сунце изаћи на истоку и заћи на западу. Он је сендвичар с дипломом историчара, која би се свакако могла проверити, да је Србија којим случајем  држава у којој је могуће установити да ли режимлије или њихове апологете ико памти из студентских дана.

Бранко Радун није само бот владајуће партије у Србији, он је главни бот и групације окупљене око Иринеја Буловића која у заточеништву држи и патријарха и остатак СПЦ. Радун се није у својим (не)делима често бавио односима у СПЦ, он  је уступао простор на свом порталу за све оне који су хтели да се обрачунају са групацијом у СПЦ која није по вољи јуришника на патријаршијски престо бачког епископа Иринеја Буловића. Упућени кажу да му је ботовање за Буловића задатак од владајуће гарнутуре, јер оно што је Вучић у држави то Буловић жели да буде у Цркви. А у том послу један другом су подршка.

Текст у којем на поган начин тројици епископа (Амфилохију, Григорију и Максиму) ставља мете на чело,  проглашавајући их НАТО владикама, потписао је Бранко Радун, но упућени тврде да га није писао он, баш као што није написао ни последњи ништа мање огаван текст у којем се обрушава на епископа  западноамеричког Максима. Текстови који је потписао Радун настали су , по изјавама упућених, у кухињи Бебе Поповића, уз несебичну помоћ Иринеја Буловића. 

Само Радун „не зна“ да је епископ западноамерички Максим Васиљевић један од епископа „чувара“ косовског завета, јер Радун се, попут својих налогодаваца,  нерадо сећа тог завета. Није му, наравно, познато ни то да је епископ Максим један од најагилнијих епископа СПЦ у прикупљању помоћи за Косво и Метохију. Радун не жели да зна да је епископ Максим творац монографије „Хришћанско наслеђе Косова и Метоније“, монументалног дела, које на најбољи начин документује историјски и духовно хришћански идентитет српског народа на Косову и Метохији. Ту монографију је епископ Максим лично носио и поклањао по угледним библиотекама,  како у Британији тако и у Америци. Све то Бранко Радун не зна, али зна оно што се никоме, осим његовом газди, не привиђа, а то је прича о расколу у СПЦ у САД. 

Све што Радун „не зна“ у ствари је нејвећи грех западноамеричког епископа Максима. Оно што Радун испољава као своје знање је грех који би неко да припише  том истом епископу. И није Радун набројао све Максимове грешке, није се сетио нпр.да напише да се ради о једном од најобразованијих епископа данашњице, да Максим одлично говори неколико светских језика, да је врло угледан у првославном академском  свету и ван граница Србије. Да је епископ Максим у недавној јавној полемици нокаутирао налогодавца Радунових текстова, и да тај из нокдауна Радуну диктира оптужницу против Максима Васиљевића. И Радуну и Синоду и Православном богословском факултету. 

 

Наставиће се …….

Иван Ивановић