Почетна Актуелно ЧОВЕК НИЈЕ СЛЕТЕО НА МЕСЕЦ – Иринеј Буловић забранио доделу ордена Србину из мисије Аполо 11!

ЧОВЕК НИЈЕ СЛЕТЕО НА МЕСЕЦ – Иринеј Буловић забранио доделу ордена Србину из мисије Аполо 11!

by pera

Иринеј Буловић забранио доделу ордена последњем живом Србину који је радио на Аполо програму, јер не верује да је човек слетео на Месец!

Коме, како и зашто Свети Архиерејски Синод додељује ордене, почиње да нам буде јасније из дана у дан.

Портал Политикон дошао је до сазнања из високих патријаршијских кругова да је Свети Архијерејски  Синод СПЦ одбио да да орден Давиду Вујићу  последњем живом члан српске седморке, која је 60-их и 70-их година прошлог века радила на програму Аполо.  Поред њега, у том свемирском програму учествовали су  Славољуб Сем Вујић, Милојко Мајкл Вучелић, Данило Бојић, Павле Дујић, Петар Галовић и Милисав Шурбатовић.

Ове године се на читавом свету обележавала   50-годишњица слетања “Апола 11” на Месец.

Један од предлога за добијање  ордена СПЦ управо због тога био је и Давид Вујић, угледни Србин и човек са великом репутацијом који је поштован широм света.

Међутим, овај предлог одбачен је након интервенције Епископа Бачког Иринеја Буловића и Епископа Крушевачког Давида, који су као образложење изнели “да они не верују да је човек слетео на Месец”.

Да није тужно, било би смешно, међутим предлог да се СПЦ захвали једном од најпознатијих и најугледнијих Срба на читавом свету, одбијена је.

Епископ Бачки Иринеј из дана у дан наноси све већу штету угледу СПЦ, а врхунац његових активности је став “да човек није слетео на Месец”.

Највероватније зато не треба да нас чуди ни његов став у којем доделу ордена Александру Вучићу образлаже тиме да “Вучић брани Косово”.

Ако је и од Владике Бачког, много је.

Политикон