Почетна Актуелно ЗА КИМ ЗВИЖДЕ ЕКОЛОЗИ ???

ЗА КИМ ЗВИЖДЕ ЕКОЛОЗИ ???

by pera

Звиждуци, вика и узвици „Лопови, лопови“, пре неколико дана у Новом Саду, догодили су се када се у групи новосадских политичара нашло и свештенство епархије бачке и лично бачки епископ Иринеј Буловић. „Свемоћни“ синодалац Иринеј Буловић, који годинама живи у стварности коју је сам обојио , а коју му нијансирају Радуни, Ињци, Беба и остале бебе, знане и незнане, кажу није био припремљен за изливе народног незадовољства, које није виђено у новијој историји, бар не када се ради о црквеним великодостојницима.

За човека, који је сав живот потрошио само у градњи и чувању свог имиџа, чути звиждук и повику лопове, лопове, говори само једно: џаба је сав живот кречио! Ако су га новосадски еколози почастили како су га почастили, шта ли би тек о себи чуо бранилац лика и дела свих владара Србије од деведесетих до данас, покровитељ свих пропалица у СПЦ, прогонитељ свега што вреди у оквиру српске Цркве, само да једном изађе међу народ.

​Узалуд и наручени текстови на порталоиду вучићевдан.орг, који по упутама Иринеја Буловића води најпознатији ИТ стручњак међу болничарима, Бранко Радун, џаба текстови под лажним именима Жељка Ињца, узалуд припејд твитераши , сви под окриљем Буловићеве бот службе (@Pravoslav777, @parazitsrpski, @Mama Mima…). Ништа није довољно да сакрије исказано народно незадовољство. Ни оркестрирана кампања по осталим таблоидима у Србији, који су у функцији блаћења свих које Буловић или најбољи ученик му Порфирије означе као мете, не може да заглуши узвике и звиждуке које је Иринеј Буловић неки дан чуо у граду у ком столује као епископ.

​Креирајући атмосферу линча око своје браће епископа, а преко своје бот екипе, Иринеј Буловић није ни сањао да би он сам, без ичије кампање, могао да се нађе у центру скандала, попут овог у Новом Саду. Требало би ипак да узме у обзир да су на тргу били окупљени еколози, дакле људи са високом свешћу о животној средини, и људи са углавном лепим манирима.
​Црква би по природи ствари морала да разуме и подржава екологе, јер Црква је једна од институција која би морала да разуме потребу човека да заштити и себе и околину у којој живи. Но како очекивати од Иринеја Буловића да разуме екологе ако се зна да он прогања теологе? Нису ли ови узвици и звиждуци , које је бачки епископ добио у Новом Саду од еколога, врхунац његовог неуспеха и као теолога и као епископа?!

Из сканадала у којем је извиждан, Иринеј Буловић би за почетак морао да буде свестан да је опасно клеветати некога да је нпр. НАТО плаћеник, јер се на својој кожи уверио како реагују еколози без претходне кампање. Како могу реаговати нпр. навијачи, након кампање против неке од његове браће, а коју воде његови ботови, о томе би морао да размишља већ сада. Не би сигурно волео да га сутра било ко оптужи за не дај Боже саучесника у било каквом инциденту?!

Или још наивно верује да прљав траг не би одвео до њега?!

Политикон