Почетна Актуелно Патријарх Иринеј ванбрачног сина поставио да води црквени бизнис

Патријарх Иринеј ванбрачног сина поставио да води црквени бизнис

by pera

Патријарх српски Иринеј има ванбрачног сина, ексклузивно открива Телепромптер.рс. Иринеј је свог ванбрачног сина поставио да води бизнис Српске православне цркве.

У документу до ког је дошао Телепромптер.рс преко извора из Патријаршије наводи се да је Иринеј 2011. године поставио Дејана Накића за директора Производног завода Српске православне цркве Архиепископије београдско – карловачке.

Како каже наш извор, Производни завод је “жила куцавица” црквеног бизниса.

– Преко тог завода се врши производња и продаја свих призовда Српске православне цркве – кандила, предмети од драгоцених метала, иконе, свеће, крстови, мантлије, камилавке – наводи наш извор из Патријашије.

Чим је Иринеј постављен на чело СПЦ, на функцију директора Производног завода поставио је свог “најближег сарадника” Дејана Накића. Међутим, Дејан Накић је патријарху много више од “најближег сарадника”.

– Дејан Накић је ванрачни син патријарха. Чим је дошао на функцију патријарха поставио је свог ванбрачног сина да води црквени бизнис. Патријарх је основао Производни завод исте године када је и поставио свог ванбрачног сина за директора – додаје извор из Патријаршије.

Дејан Накић међу свештеницима има надимак “ДНК”. На питање зашто га зову “ДНК”, извор наводи да га тако зову у смислу “немој да ти узмемо ДНК да утврдимо тачно чији си син”.

– Чињеницу да му је Дејан Накић ванбрачни син патријарх чува у строгој тајности. Али, у нашим круговима се све сазна. Знамо и ко му је мајка, али о томе нећемо сада. Није Дејан Накић једини патријархов ванбрачни син – закључује наш извор.

Извор: Телепромптер.рс