Почетна Актуелно Зоран Ђуровић најдиректније ради против интереса СПЦ

Зоран Ђуровић најдиректније ради против интереса СПЦ

by pera

Свештеник Зоран Ђуровић (за кога не знамо под чијом је канонском јурисдикцијом свештеник) у вишенедељној кампањи коју води оптужује митрополита Амфилохија за све и свашта, а као круна такве кампање је текст под називом ”  Спин митрополита Амфилохија Радовића да су Вучић и Ђукановић ортаци ” у којем се Митрополит Амфилохије оптужује да сарађује са Милом Ђукановићем и да хоће да отцепи православне епархије у Црној Гори од СПЦ.

Текст који је изазвао бурне реакције и осуде, на који се осврнуо и свештеник Дарко Ђого који Ђуровићу поручује “да у сред борбе оптужује нашег генерала да се договорио са војсковођом противне стране”.
Текст Зорана Ђуровића који је написао има само један циљ, а то је уношење пометње  у редове људи који долазе на литије за одбрану светиња СПЦ и да их одврати од учествовања на истим.
Оваквим деловањем Зоран Ђуровић директно ради против интереса СПЦ за које се наводно залаже и о томе сведочи на крају крајева и кампања против Митрополита Амфилохија коју води недељама у назад.

 Да његове клевете (која и не долазе само из његове личне кухиње) немају везе с мозгом снажно доказује и изјава митрополита Амфилохија на литији у Тивту 16. јануара 2020. на којој је  рекао: „Нека падне овај Закон о безакоњу или нека падне Влада која га је донела“.

Зоран Ђуровић  нашао је за сходно да  оптужује старца од 80 година да се упустио у дугорочан процес осамостаљивања Православне цркве у Црној Гори  да би постао њен поглавар и добио белу пану!
Сваком нормалном човеку, а посебно људима који познају дешавања у СПЦ  је јасна сулудост и злонамерност оваквих клевета. Овакве Ђуровићеве клевете имају заправо циљ да унесу дефетизам и демотивишу верни народ у Црној Гори и да компромитују личност митрополита Амфилохија у овим судбоносним и страдалним тренуцима за опстанак Православља у Црној Гори.
Заправо Ђуровић чини нешто још безумније. Он покушава да отера огањ благодати Божје који се запалио у срцима православних у читавој СПЦ а посебно у Црној Гори. Последњи је тренутак да се врх СПЦ огради од његовог сулудог и штетног деловања, посебно зато што наводи да је свештеник (иако не знамо које епархије) и ко је надлежни Епископ овог клеветника.
Такође, мора се преиспитати и ко стоји иза сајта Поуке који објављује овакве клеветничке текстове и да ли је заиста сива еминенција која стоји иза оваквих текстова и сајта сам Епископ бачки Иринеј Буловић.
Време је да се ствари истерају на чистац и да се коначно сазна ко за кога ради и за чије интересе.
Ако су текстови на сајту Поуке идентичне садржине као што их објављују таблоиди попут Информера и Српског Телеграфа, на којима су измењени само наслови, онда треба свима да нам буде јасно чији је рукопис иза оваквих безочних напада на Митрополита Амфилохија.
Иван Ивановић