Почетна Актуелно Да ли Србијом и даље владају потомци Титових егзекутора? Овако је ОЗНА крчила крвави пут новој “елити”

Да ли Србијом и даље владају потомци Титових егзекутора? Овако је ОЗНА крчила крвави пут новој “елити”

by pera
Ликвидацијама идеолошких непријатеља, често без суђења или доказа, након ослобођења Србије 1944. године ОЗНА је успостављала нови комунистички систем и нову “елиту”. Историчар Срђан Цветковић говорио је у емисији “Тема” како су текле ликвидације ОЗНЕ, ко су жртве и колико их је било, као и којим механизмима је одузимана имовина жртвама комунистичког терора.

Цветковић у емисији показује изводе из књиге стрељаних које је водила ОЗНА указујући да је комунистичка власт водила најдетаљне евиденције о убиствима у читавој Европи. Он је у својим истраживањима прегледао велики број докумената ОЗНЕ и указује како је нови систем функционисао.

У интервјуу он открива да већина ликвидираних нису били борци четничких и других формација, што би се очекивало, већ цивили међу којима и жене, глумци, трговци, учитељи, свештеници итд.

Он каже да су потомци оних који су учетвовали у ликвидацијама, али и и из других структура које је успоставила комунистичка власт, и данас на високим положајима у државним институцијама и новинарству.

ПРАВДА