Почетна Колумна Miroslav Parović – Odakle nagla promena priče o epidemiji korone?

Miroslav Parović – Odakle nagla promena priče o epidemiji korone?

by pera

Svi smo svedoci da je Vučićev režim u svega par dana potpuno promenio priču vezanu za opasnost od virusa korone. Pre manje od nedelju dana smo imali „konstanstno plakanje Ane Brnabić zbog korone koja je ušla u dom za stare u Nišu“, imali smo i podnošenje ostavke dokrora Predraga Kona zbog „hejtera na društvenim mrežama i molbe SPC da nema policijskog časa za Vaskrs“ i imali smo jezivu kampanju protiv Crkve koja je bezmalo optužena da planira da na Vaskršnjoj liturgiji namerno zarazi hiljade ljudi zbog čega je i uveden policijski čas od petka do utorka.

Međutim, onda se desilo nešto što je bukvalno preko noći dovelo do toga da se o virusu sada priča u prošlom vremenu, a da Predsednik Aleksandar Vučić opet priča samo o svetloj budućnosti i ekonomskom blagostanju koje nas čeka.

Nemam dilemu da je ovakva nagla promena stava vlasti o epidemiji korone direktno povezana sa javnim pozivom Ričarda Grenela da Aleksandar Vučić i Hašim Tači moraju hitno da sednu za pregovarački sto i da dovrše ono što su započeli! Baš zbog toga ne treba da čudi ni to što je čuveni srpski reditelj, Emir Kusturica pre par dana zamolio Vladimira Putina da Rusija ne dozvoli prijem tzv. Republike Kosovo u UN čak iako Beograd potpiše neki sporazum.

Naravno, u sve to se savršeno uklapa i jeziva kampanja protiv Srpske pravoslavne crkve imajući u vidu da svi znaju kako je upravo SPC najjača društvena snaga koja može da se suprostavi potpisivanju antidržavnog i antinarodnog sporazuma između Republike Srbije i tzv. Republike Kosovo.

Režim Aleksandra Vučića i on lično moraju da znaju da niko nije naivan pa da mirno prihvati rušenje ustavnog poretka, kao i vekova narodne i državne tradicije srpskog naroda. Srbiji treba novi društveni i politički dogovor i konsenzus oko zaštite vitalnih nacionalnih i državnih interesa, a svako ko to remeti mora biti politički sklonjen.

Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret