Почетна Политика Куд се деде „Не дам Газиводе“?

Куд се деде „Не дам Газиводе“?

by pera

Косовска министрака енергетике Розета Хајдари, објавила је да је једногласно, „гласањем свих европских оператора система Европске енергетске мреже, и да ће Косово бити независно контролно подручје. Ову информацију потврдио је и немачки амбасадор у Приштини Кристијан Хелд, на свом твитер налогу.
На овај начин Косово је заједно са Албанијом постало јединствено енергетско подручје, што значи да је Србија изгубила енергетски суверенитет на читавој територији АП КиМ. Према званичницима из Приштине, ово је само имплементација енергетског споразума из 2013. године.
С обзиром да се добро сећамо да је председник СНС са разних функција које је обављао одлучно обећавао да то неће дозволити, уз оно чувено: „Не дам Газиводе“, Српски национални форум га пита: „Шта ово би“?
СНФ даље пита: Ако је ово гласање било једногласно, значи ли то да је Србија престала са лобирањем у своју корист? С обзиром да је држава Србија већ предала Косову* битне полуге суверености, шта ће још да чини на јачању косвске независности? Да ли ће сачувати здравствени и образовни систем на Косову и Метохији или ће и те остатке суверености предати? И коначно, да ли ће се након престанка лобирања сагласити и са чланством Косова* у УН?
Српски народ са КиМ заслужује барем једном да му се искрено нешто саопшти.

У Грачаници, 22.04.2020.
Информативна служба СНФ