Почетна Актуелно Za koronu u staračkim domovima je kriva isključivo vlast!

Za koronu u staračkim domovima je kriva isključivo vlast!

by pera

Virus korone je ušao i u Dom za stare u Negotinu gde je već potvrđeno trideset slučajeva, a sumnja se i na veći broj zaraženih. Imajući u vidu činjenicu da su se i u domu za stare u Nišu i sada u Negotinu svi korisnici zarazili u toku vanrednog stanja, jasno je da je vlast isključivi krivac i da shodno tome članovi Kriznog štaba moraju da odgovaraju krivično za svakog preminulog.

Vanredno stanje i sve mere koje su pri tome uvedene omogućili su da u rukama predsednika Vučića i ljudi iz Kriznog štaba budu bukvalno sve državne poluge i samim tim sva odgovornost za zdravlje i živote ljudi. Imajući u vidu iskustvo iz Italije jasno je bilo da je ključna stvar  sprečiti da virus uđe u domove za stare i u bolnička odeljenja na kojima leže teško oboleli pacijenti, a to se upravo desilo i posledice su fatalne.

Ovde nema opravdanja tipa „naši iz dijaspore su doneli virus“ ili „narod je nedogovoran“ jer se zaraza desila u periodu kada su u Srbiji na snazi najradikalnije mere u Evropi sa zabranama kretanja i višednevnim policijskim časovima.

Naš pravni tim prikuplja potrebne podatke i uskoro ćemo podneti krivične prijave protiv odgovornih iz vrha vlasti i Kriznog štaba jer je nedopsutivo da nekažnjeno prođe takva neodgovornost prema zdravlju i životima građana Srbije.

Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret