Почетна Колумна УДБИН ПРОЈЕКАТ – ПСГ и Сергеј Трифуновић

УДБИН ПРОЈЕКАТ – ПСГ и Сергеј Трифуновић

by pera

Покрет слободних грађана је покрет који је од самог оснивања био све осим слободног.

За оне који не виде даље од свог носа најпре да се вратимо на само оснивање ПСГ-а и на лидера ове дружине.

Саша Јанковић.

Да ли је Сале заиста прангија и да ли је уцењен од службе није ми познато.

Али оно што одлично знам то је да је на место “заштитника грађана” постављен по наређењу Рада Буалтовића бившег директора БИА. Иначе по партијској прерасподели функција место заштитника грађана у то време припало је ДСС-у, а онда се појавио већ чувени “чика Раде” и рекао да он има правог човека за то место.

Прави човек је постављен, а онда како то обично бива, Саша Јанковић је активиран у политичком животу Србије.

Доктрину да је боље направити непријатеља, него да се он заиста појави, Александар Вучић је одлично изучио. Зато је од Саше Јанковића преко режимских таблоида и медија правио свог највећег непријатеља и практично од човека који је био безначајан, баш као што је и сада безначајан, направио је лидера једног дела опозиције и то оне грађанске.

Таблоиди су уредно преносили сваки твит Саше Јанковића, који су били толико опасни по опстанак режима АВ-а да је он једва успевао да опстане на власти, а у исто време грађански оријентисани бирачи су гутали удицу, коју је УДБА  вешто и по ко зна коју пут забацивала.

Дошли су избори, гласови незадовољних су усисани код Саше Јанковића.

И након тога се догодило једно великооооо…

НИШТА!

Ништа се догодило, јер је ништа било и од самог почетка. ПСГ је настао и остао строго контролисани пројекат чији се председник постаје по службеној дужности.

По одласку Саше Јанковића, по службеној дужности на место председника ПСГ-а ступа друг Сергеј Трифуновић.

Деценијама навучен на кокаин и ко зна шта већ не, био је идеална особа да настави политички пут Саше Јанковића. У мноштву улога које је играо, сада је добио улогу опозиционара.

Можемо рећи да му је то била једна од лошијих улога која је од самог старта била јасна свакоме ко се озбиљно бави политиком, али како то обично бива, будала има свуда, а он је био човек управо за њих.

Глумац је глумио опозиционара, а с` времена на време уклизавао је са неком шкакљивом изјавом која би требала да отера гласаче од Савеза за Србију и то махом оне националистичке који не воле Вучића и који се ломе да свој глас дају баш овој политичкој групацији.

И морамо признати то му је одлично успевало. И поред тога што је Савез осмишљен као платформа која окупља све политичке опције да би се срушио Вучић и која као свој основни задатак поставља рушење Вучића и стварање нормалне климе за одржавање избора након пада АВ-а, дакле савез без икаквих идеолошких сукоба, Сергеј је упорно убацивао клип у точкове са управо таквим изјавама из репертоара Наташе Кандић.  Људи из Савеза су ћутали и правили се неми, а добра већина је највероватније и сама то мислила, али није смела гласно да изговори.

Свој задатак је обављао одлично и то са поприличним шармом свирјући гитару, набијајући на курац све противнике и то је заиста било лепо и дивно, али…

Друг Сергеј, кодно име у УДБИ –  ПУШИКУРКА, је коначно урадио оно због чега је и постављен.

Погазио је главни договор, а који се тицао бојкота републичких избора.

Једино што је заиста сметало Александру Вучићу и што му је био једини прави ударац је бојкот избора и одузимање легитимитета истих. Непризнавањем изборних резултата и оптуживањем Александра Вучића да су избори нелегитмни и да су одржани на недемократски начин би био задат први и велики озбиљан ударац његовој владавини.

Зато се Александар Вучић на све могуће начине упиње да на изборе изведе све и свакога и не жали ни времена ни новца да то спроведе у дело.

На изборе ће ићи сви.

Од Левијатана, па све до друга Сергеја.

Свако ће одиграти своју улогу. Неко боље, неко лошије, али свима је задатак исти.

Дати Вучићу легитимитет.

Глумац је показао да је наркоманско говно и да је човек УДБЕ.

Ако има још некога ко верује да је Серж опозиција и да је он некакав лидер грађанске Србије, одговорићу вам у његовом маниру.

Све вас набијем глупе на курац.

А ви слободно свој глас и овога пута поклоните служби.

Живео Вучић!

И.И.