Почетна Актуелно Ванредна емисија: Млађан Ђорђевић о договору Вучића и Гренела у вези Космета

Ванредна емисија: Млађан Ђорђевић о договору Вучића и Гренела у вези Космета

by pera

Ексклузивно за Србин.инфо, Млађан Ђорђевић је изнео своје политичке прогнозе у вези тренутне, веома турбуленте ситуације на српској политичкој сцени.

„Александар Вучић и Ивица Дачић су подигли ратне злочинце на ниво преговарача и тако им дали опрост за све злочине које су урадили, не само према Србима, већ и другима на Космету. Нова власт након Вучића мора да преиспита Бриселски споразум, а тај споразум је сада и фактички мртав јер га је потписао ратни злочинац!

Вучић и Х.Т. су правили договор са Гренелом, тај план је вероватно био и разрађен, иако нико овде не зна шта је политика Вучича према Косову и Метохији. Ипак, он је рекао да се залаже за поделу више пута. Годинама причам да је Резолиција 1244 неповољна за Србију, говори већ дуго да ми немамо ни метар на Косову и Метохији. Сада је оптужницом Специјалног суда и званично потврђено да је Вучић договарао са ратним злочинцем, да је све договоре и споразуме у име Србије правио са људима који су ратни злочинци!

Његова Српска листа је годинама у Влади ратних злочинаца, са Харадинајем, Хашијем и осталима и то је најбољи доказ да је Вучић издајник и Бриселским споразумом који је потписао са Ивицом Дачићем је још тада де факто признао независно Косово. Све је радио да државу Србију повуче са Косова“, истиче Ђорђевић.

„Статус Космета је решен на Видовдан 1389 године, Уставом Србије и резолуцијом 1244. Однос и став српског народа према КиМ је јасан, већина је против било каквог признања, поделе, разграничења. Сабор СПЦ је исто јасан, против поделе, признања, разграничења. Став српске опозиције је исто јасно дефинисан, поштовање Устава и Резолуције, нема поделе, столице у Уједињеним нацијама ни референдума у вези тога. Ми само треба да поштујемо Устав, да инстистирамо на одговорности оних који крше Устав. Посебно ако то ради Председник, Премијер и одговорни људи. То не може ни у једној земљи. Мора да знају да ће кад-тад одговарати за кршње Устава!“.

Да ли ће Специјални суд и Х.Т. ослободити као Харадинаја?

„Морамо да помогнемо тај суд у вези ратних злочина, јер су готово сви сведоци злочина на Косову убијени, али ми имамо довољно доказа и информација о злочинима. Наша држава мора да стане иза жртава и помогне у судјењу. ОВК је започела терористичке нападе још 98. године, од стране САД је тада проглашена терористичком организацијом. Тако је почео сукоб. Касније је дошло до окупације, ја сам присталица да се осуде сви који су чинили злочине, а врло је важно доказати да је ОВК терористичка организација и да буду осуђени за злочине. Морамо да поштуујемо сами себе, нашу државу и Кумановски споразум по којем имамо право на наше полицајце и војнике на Косову да чувају народ и наше светиње, а овде никада ниједна власт то није затражила.“

Х.Т. и Хоти су отказали одлазак у Вашингтон на састанак са Гренелом, којем је требало да приствује и Вучић.

„Процес у Вашингтону је под велом тајне, не знамо око чега Вучић преговара са Гренелом, али суштински се ради о томе да су Гренел, Вучић и Х.Т. имали договор о размени територија и са тим се није сложила Русија и ЕУ, пре свега Немачка. Знамо за чврст став Русије, и Лавров је пре неколико дана у Београду поновио да ће пристати само на решење у оквиру Резолуције 1244. И став Немачке је против поделе, а Гренел је практчно отеран из Немачке“.

Вучић је посетио Москву и састао се са Владимиром Путином.

„Вучић користи Русију и однос Срба према Русији за политичку кампању. Кад би народ овде знао да је он потписао све уговоре са Нато пактом и да смо део тога иако нисмо у чланству… То крије, а приказује да има велику подршку Путина. У Москви је био поводом параде и Дана победе. То је био кратак састанак, Лавров му је у поручио све што је имало да се поручи: да неће подржати никакве његове планове и договоре са Х.Т. и Гренелом, Русија чврсто стоји иза Резолуције 1244.

Шта би сада, после бојкота избора, требало да уради српска опозиција?

„Данас због бојкота тачно знамо ко је ко, јер је бојкот био сито и решето за опозицију. Добили смо једнопартијску скупштину, као у време комуниста. Српска опоизиција сада треба да се реорганизује, припреми за ванредне парламентарне, председничке и изборе на свим нивоима. Два основна политичка питања су корупција, криминал и КиМ. Вучић је на челу криминалистичке организације, а западни центри који га подржавају му све толеришу не би ли им завршио посао у вези Космета. Сада, после бојкота избора, и њима је јасно да он више ништа не може да им испоручи. Ми треба да будемо спремни да ослободимо Србију мафије и сачувамо Косово и Метохију, то су два циља српске опозиције. Неважне су политичке странке и идеологије, нема политике у земљи у којој влада мафија. Сваки чоивек који воли земљу може да да свој допринос у тој борби. Савез за Србију је најјача опозициона страна, многи западни амбасадори су је терали на изборе, медији у Србији су сатанизовали лидере СзС, али бојкот је успео.“