Почетна Актуелно ГОРАН ПЕТРОНИЈЕВИЋ – Русофил у шињелу УДБЕ

ГОРАН ПЕТРОНИЈЕВИЋ – Русофил у шињелу УДБЕ

by pera

На српској политичкој сцени од увођења вишестраначког система ординира читав ешалон разних превараната свих врста и фела.
Од лажних патриота и националиста, па све до лажних демократа, либерала, лидера и лидерчића.
Служба није никог изоставила и покрила је све политичке опције, па тако није заборавила ни русофиле.
Русофили из шињела Удбе имају само један задатак, а то је да се у пракси учини све како се не би остварило да Русија заиста има већи утицај у Србији.
У Србији УДБА је годинама форсирала као русофиле политичка страшила попут Војислава Шешеља и њему сличних пројеката, како би се у јавности створила слика да су русофили крајње негативне личности сумњивих биографија и моралних квалитета.
Из таквих редова лажних патриота је и адвокат Горан Петронијевић који се представља патриотом и русофилом, док у реалности подржава Вучићеве преговоре око издаје Косова и Метохије и брани шиптарске терористе Тачија и Харадинаја након расписане оптужнице за ратне слочине хашког трибунала против њих.
Петронијевић то назива “завером” јер су они требали да иду на преговоре са Вучићем у Вашингто, и како даље наводи у свом излагању “није требало да се преговара око статуса КиМ, већ само око економије”, што је обична лаж и замена теза.
Преговори који су били у Вашингтону су били увод у преговоре око статуса КиМ, а разговори око еконмије су били увод у те преговоре и прва тачка истих.
Овај Вучићев русофил недељама у назад гостује по режимским телевизијама попут Пинка, Хепија, а у емисији код Миломира Марића осведоченог русофоба, Горан Петронијевић је блатио искрене патриоте и националисте и називао их “обавештајцима МИ6”.
Замислите тај апсурд, да у емисији код осведоченог русофоба гостујете у емисији како би раскринквали оне који раде против Русије. Наравно то је немогуће, већ је циљ емисије био замена тезе у којој се сви честити русофили блате, а сарадници службе који подржавају издају Косова, представљају као патриоте и русофили.
Горан Петронијевић осим својих телевизијских наступа којима мути воду у јавности, познат је по искоришћавању Русије за извлачење новца на различите начине.
По кулоарима се преноси прича како је Горан Петронијевић извлачио новац из Русије која шаље у Србију бројне новинарске екипе да снимају прилоге са Косова и Метохије. Све телевизијске екипе које долазе из Русије имају свој буџет за плаћање трошкова, од возача, горива, ручкова, смештаја на Косову и Метохији. Горан Петронијевић као “веза” са Србима на КиМ узимао је тај новац да би платио све што је потребно, али новац није видео нико други осим њега, а трошкове новинара су плаћали Срби са КиМ.
Горан Петронијевић је такође извлачио новац из бројних других организација руско-српског пријатељства, па све до вишеструке наплате превоза од аеродрома до студентских домова и куповине смс картица српским студентима који иду у Москву на школовање.
И ако мислите да је ту крај марифетлуцима варате се.
Горан Петронијевић је постао и заступник Комерцијалне банке и то за скромну суму од 250 000 евра годишње, али не зато што добро ради и заступа исту, већ зато што га је на то место поставио Александар Вучић као “великог русофила и патриоту”. Који наравно сада за 250 000 евра годишње подржава Александра Вучића у издаји Косова и Метохије, али и лобира међу руским званичницима и тражи подршку за режимске националисте који су потекли из исте кухиње као и он сам.
Задатак Горана Петронијевића и сличних лажних русофила је да од руских институција одвоји све праве искрене патриоте и русофиле из Србије и наравно да прави контакте са продуктима који су настали из службе, попут радикалских квази националиста и комунистичких удбашких подрепака.
Зато и не треба да нас чуди да је сваки руски пројекат у Србији у којем је учествовао Горан Петронијевић пропао, попут отварање “руске телевизије” у Србији.
Док се истинске патриоте и русофили у Србији боре за очување Косова и Метохија и широм отворених очију гледају у “Мајку Русију” као једину наду и моле је да нам помогне да сачувамо своју колевку одакле смо настали, режимски русофил потпомаже издају, брани шиптарске терористе и прикрива издају коју спрема Александар Вучић.
Горан Петронијевић није никакав русофил, већ једно у низу чеда УДБЕ који ради на уништењу Србије и компромитовању веза између Срба и Руса.

Ана Петронијевић