Почетна Актуелно ДУШАН МАРКОВИЋ СА САРАДНИЦИМА ОТВОРИО СПОМЕН ПАРК ПОСВЕЋЕН БЛАГОЈУ ЈОВОВИЋУ и ГАВРИЛУ ПРИНЦИПУ

ДУШАН МАРКОВИЋ СА САРАДНИЦИМА ОТВОРИО СПОМЕН ПАРК ПОСВЕЋЕН БЛАГОЈУ ЈОВОВИЋУ и ГАВРИЛУ ПРИНЦИПУ

by pera

Пре нешто више од два месеца група грађана БУНТ – Права Јагодина на својој предизборној трибини обећала је мештанима насеља Стрелиште да ће средити парк, а јагодинцима да ће добити први Спомен парк посвећен српским херојима. То обећање грађанима данас је испуњено. Председник групе грађана БУНТ – Права Јагодина, Душан Марковић заједно са својим сарадницима отворио је данас у насељу Стрелште Спомен парк посвећен српским херојима Гврилу Принципу и Благоју Јововићу.


„Велико хавала свима вама који сте данас дошли на откривање споменика српским херојима Благоју Јововићу и Гаврилу Принципу. Велико хвала свештенству Српске православне цркве које је данас овде са нама, и нашој Цркви која је увек уз свој народ. Откривањем ових спомен знамења је доказ да Стрелиште, Јагодина али и Србија памти своје хероје. Благоје Јововић није само осветник Јасеновачких мученика он је део једне слободарске и праве Србије, исте оне за коју се борио и Гаврило Принцип. Та слободна и права Србија која повезује Принципа и Јововића, данас повезује и нас са њима.

Ми се данас сећамо Јасеновачких жртва, а то до пре неку годину није било случај за Јагодину, Поморавље и Србију да се случајно не замеримо нашим комшијама. Дошло је време да се тих Јасеновачикх мученика увек сетимо и да их на сваком месту помињемо, а ми вам данас обећавамо да ће наша организација подићи споменик Јасеновачким мученицима исто као што смо то учинили подизањем споменика жртвама револуционарног терора у порти Покрова Пресвете Богородице на Стрелишту.“

Рекао је Душан Марковић, лидер БУНТ – Праве Јагодине и одборник у Скупштини града Јагодина. Марковић је у свом говору обећао да ће организација у наредних два месеца кренути у реализацију другог по реду предизборног обећања датог мештанима Стрелишта, а то је сређивање степеништа и видиковца које спаја ово насеље, са насељем Буџино брдо.

Политикон