Почетна Актуелно Млађан Ђорђевић (Ослобођење) о лицемерној понуди Американаца да обнове зграду српског Генералштаба

Млађан Ђорђевић (Ослобођење) о лицемерној понуди Американаца да обнове зграду српског Генералштаба

by pera

Вучићу, ипак си понео чешаљ и огледалце од куће!

Слободне српске планине, 24.9.2020 – Нецивилизацијски је и садистички чин да се злочинац, после више од две деценије, враћа на место злочина и лицемерно мисли да ће давањем комерцијалних кредита за обнову разорених здања српског Генералштаба,  “откупити” и ублажити бол породица погинулих, рањених, са Косова и Метохије (КиМ) протераних, али и, од последица уранијумских пуњења “томахавк” пројектила, на смрт оболелих грађана Србије  – изјавио је председник Покрета „Ослобођење“ Млађан Ђорђевић, истичући да се Вучићеви амерички пријатељи тим гестом не могу искупити ни за отимање 17 одсто српске територије, нити за насилно инсталирање НАТО базе на рушевинама царских двора Немањића, у завичају цара Душана, поред Урошевца,  на КиМ.

– Подсећамо “преумљеног” и заборавног, министра пропаганде и срећног добитника бесплатног државног стана у време НАТО-агресије, Александра Вучића да је Србија војно-неутрална земља, а да је, упркос томе, ”НАТО војна канцеларија за везу”, смештена, да ли с намером да нас “Јенкији” додатно понизе, баш у згради нашег Министарства одбране (Бирчанинова бр.5), и чији су радо виђени гости, чувене српске патриоте и лажни “руски певачи”, Вулин и Дачић, који на сва звона бране војне тековине Александра Вучића и куну снаставитие да немамо ама баш ништа са том злочиначком алијанском која је рушила нашу земљу и убијала српску децу – истиче Ђорђевић, питајући се докле ће Вучић и Дачић да лажу грађане Србије и нашу братску Русију, и понижавају пријатељску Кину чији су грађани, такође, изгинули у НАТО бомбардовању кинеске амбасаде у Београду, тако што пристају на сва условљавања и захтеве Вашингтона само ради властитих фотеља и личне користи, не обазирујући се на интересе државе Србије и српског народа.

– Ако већ жели да удовољи својим прекоокеанским кафанским “кантри” колегама, певајући песме о Алабами и Западној Вирџинији, иако је некад, као радикал, радикално другачије зборио о Америма – цитирам: ”Хоћемо ли да идемо са САД? Хоћемо ли да идемо са онима који хоће да нас униште? Са онима који су убијали овај народ? Са онима који су рушили мостове? Да ли то неко покушава да их амнестира? Они хоће да нас терају да ми чекамо на травњацима америчке амбасаде, понесемо чешаљ и огледалце од куће, да се лепо улицкамо пре него што нас шеф или шефица, амерички отправник послова или неки нижи службеник позове да уђемо унутра да нам поделе задатке” крај цитата) – нека их онда позове да, уместо реконструкције зграда Генералштаба које су историјски раритети (грађене између 1954. и 1963. по пројекту знаменитог српског архитекте Николе Добровића ) и вредно дело послератне модернистичке епохе, симболизујући кањон Сутјеске и ослободилачку прошлост, сваке године признају своје злочине, два пута, у ноћи између 29. и 30. априла, и у ноћи између 7. и 8. маја, када су кобне 1999. године, најтеже бомбардовали те исте зграде и цео Београд – закључује Ђорђевић.

Покрет Ослобођење