Почетна Актуелно Млађан Ђорђевић са пријатељима у акцији чишћења Лисичјег потока – места страдања жртава комунистичког терора

Млађан Ђорђевић са пријатељима у акцији чишћења Лисичјег потока – места страдања жртава комунистичког терора

by Stefan Milanovic

Лисичји поток, нажалост злогласно место, које је до пре Другог светског рата било познато место за излет Београђана, после Другог светског рата, претворило се у место трагедије. На овом месту, недалеко од центра града, недалеко, такође, и од Старог двора догодила су се страшна убиства.

Одељење за заштиту народа, злогласна ОЗНА на овом месту убила је између 1.000 и 3.000 људи. Ти људи убијани су крајем 1944. године и почетком 1945. године. Такође, тим људима никада није ни суђено.

На иницијативу професора Срђана Цветковића и организације “У име народа за слободу Србије” тридесетак људи, међу којима је био и Млађан Ђорђевић председник покрета “Ослобођење” спроведена је акција чишћења. Ова сјајна акција имала је за циљ да се место среди и уреди, посече корење, трава.

За сваку похвалу је оваква акција, посебно имајућу у виду колико мало знамо и колико се мало говори о комунистичким злочинима почињеним над Србима.

Акција је и спроведена, а ево и како је све изгледало.