Почетна Актуелно МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ: Нова влада, нови порези, следи велика пљачка народа

МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ: Нова влада, нови порези, следи велика пљачка народа

by Stefan Milanovic

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић рекао је данас да не жели да коментарише избор нове владе, наводећи да је за грађане много важније што је први акт који је ушао у процедуру нове већине измена Закона о порезу на имовину.

-На делу је нова пљачка народа и ново цеђење суве дреновине од стране Вучићевих дахија. Буквално првим законом којим доносе повећавају порезе, па це тако грађани Србије, ако ова измена прође, већ од првог јануара плаћати више порезе, а по први пут и порезе на објекте попут штала, кокошињаца, шупа и бунара.

Покрет Ослобођење, како је навео, сматра овај предлог скандалозним и захтева његово повлачење из процедуре.

„Док Вучић с једне стране граби од народа, са друге распродаје Србију, наша природна богатства и нашу животну средину у бесцсње”, рекао је Ђорђевић.

Како је додао, покрет Ослобођење се јуче одазвао позиву грађана Подриња који су се дигли против претеће еколошке катастрофе која је неизбежна ако се прљавим технологијама крене у експлоатацију литијума.

“Учествовали смо у великом протесту против компаније Рио Тинто и против Вучићевих дилова. Данас позивамо све слободне грађане Србије да се у својим срединама организују и покрену акције грађанске непослушности против сличних мутних пројеката како бисмо се заједничким снагама супротставили апсолутистичкој власти једног човека који је својом, а не народном вољом своје најверније послушнике, полтроне и подрепаше “обукао” у униформе министара и посланика. Покажимо Вучићу шта мислимо о његовој шаради од владе и о њиховој пљачки”, закључио је Ђорђевић.