Почетна Актуелно Млађан Ђорђевић НИЈЕ организатор протеста против рудника Рио Тинто у Лозници

Млађан Ђорђевић НИЈЕ организатор протеста против рудника Рио Тинто у Лозници

by Stefan Milanovic

Од када се у уторак 27. октобра ове године догодио протест испред зграде у селу Брезјак у којој је смештено представништво мултинационалног концерна Рио Тинто, председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић и покрет Ослобођење означени су од стране режимских медија да су они организатори тог протеста. Међутим, медији су пласирали неистиниту информацију. Председник покрета Ослобођење Mлађан Ђорђевић није организатор протеста.

Организатор протеста је удружење “Заштитимо Јадар и Рађевину”. Овај протест окупио је велики број мештана околних села, становника Лознице, али и других еколошких удружења који су свесни утицаја оваквог пројекта, какав је рудник који компанијa Рио Тинто планира да отвори. У селу Брезјак надомак Лознице, становништво је показало свој једногласан став да су против експлоатисања руде под тренутно сумњивим околностима.

Заслуга је ових храбрих људи што су подигли масовну побуну против мутних дилова који прете да униште њихов родни крај.

Председник покрета Ослобођење јесте присуствовао овом протесту, а како каже увек ће и пружити подршку оваквим иницијативама.

“Увек ћу пружити подршку оваквим иницијативама становништва и удружења. Ти хабри људи свесни су какве ће проблеме отварање тог рудника створити. Дивим се њиховој храбрости и жељи да чувају своју земљу Србију. Потребно је да имамо много већу свест о екологији, а покрет Ослобођење ће подржати сваку иницијативу слободољубивих становника Србије против актуелне власти”, рекао је председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић.