Почетна Хроника Три особе убијене у нападу ножем у цркви у Ници

Три особе убијене у нападу ножем у цркви у Ници

by Stefan Milanovic

Три особе су убијене, а више је рањено у јутрошњем нападу ножем у Ници, нови су подаци које је саопштио неименовани полицијски извор.

Две особе, мушкарац и жена, убијени су у цркви Нотр Дам у Ници, а трећа особа која је била тешко рањена, подлегла је повредама у оближњем бару где се склонила, прецизирао је агенцији Франс прес исти извор.

Тај извор је рекао и да је полиција ухапсила нападача.

Француско антитерористичко тужилаштво је отворило истрагу због “убиства и покушаја убиства у вези са терористичким подухватом” и због “злочиначког терористичког удруживања”.

Нападач је рањен у интервенцији полиције и пребачен је у болницу, рекао је неименовани полицијски извор.

Градоначелник Нице Кристијан Естрози затражио је да се “учини све како би се уништио исламо-фашизам” и додао да је нападач, “док је био у лисицама, изговорио речи ‘алах акбар’ (бог је највећи)”.

“Једна жена је нападнута на исти начин као и Самуел Пати”, рекао је градоначелник Нице, мисливши на професора коме је 16. октобра у школи у региону Париза одрубљена глава.

После “напада у школи”, како је казао, “исламо-фашистичко варварство је одлучило да изврши напад у цркви”.

Француски председник Емануел Макрон је посетио кризну јединицу основану у Министарству унутрашњих послова, а затим је отпутовао за Ницу.
Напад се догодио јутрос око девет часова код цркве Нотр Дам у центру Нице, додали су полицијски извори.

Велики број полицајаца и ватрогасаца је на лицу места. “Ситуација је под контролом, не треба паничити”, рекли су полицајци.

Национална скупштина чије је заседање у току, одала је минутом ћутања пошту жртвама напада.

ИЗВОР: БЕТА