Почетна Некатегоризовано Преминуо митрополит Амфилохије

Преминуо митрополит Амфилохије

by Stefan Milanovic

ПОДГОРИЦА – Митрополит црногорско-приморски Амфилохије преминуо је јутрос око 8.20 у у Клиничко болничком центру Црне Горе у Подгорици где се лечио од ковида19, саопштила је Митрополија црногорско-приморска на свом сајту.

Његово стање било је тешко, што је синоћ потврдила и начелница пулмолошке клинике Клиничког центра Црне Горе др Јелена Боровинић-Бојовић која је изјавила нешто после поноћи да се здравствено стање митрополита Амфилохија у претходном дану нагло погоршало, али да је он био хемодинамски стабилан.

Она је у изјави за портал Митрополије прецизирала да је до погоршања митрополитовог стања дошло због развијања пнеумомедиастинума као последице обостране дифузне упале плућа узроковане корона вирусом, на који је митрополит негативан већ десет дана, као и последицом дуготрајне оксигене терапије.

„Након урађеног скенера плућа и плућних артерија и напредовања респираторне инсуфицијенције Митрополит је интубиран и постављен на мод инвазивне вентилације на којем се налази и у овом тренутку. Хемодинамски је стабилан и боримо се да тако и остане”, рекла је Боровинић-Бојовић.