Почетна Актуелно Двери: Шта су све Вучићеви сарадници и режимски медији причали о митрополиту Амфилохију

Двери: Шта су све Вучићеви сарадници и режимски медији причали о митрополиту Амфилохију

by pera

Након упокојења митрополита Амфилохија, и Александар Вучић и његови сарадници и режимски медији говорили су и писали хвалоспеве о Митрополиту. Међутим, оно што баца ружну сенку јесте да су сви они у претходним месецима о митропoлиту Амфилохију изговарали бројне лажи, а све у циљу покушаја дискредитовања Митрополита.

Да бисмо приказали истину, доносимо хронологију догађаја по овој теми:

 • 8. јануар 2018. године: Никола Селаковић, бивши генерални секретар Александра Вучића, а садашњи министар иностраних послова Србије је изјавио да се „митрополит Амфилохије „бави враџбинама“ и да се дисквалификовао као црквени великодостојник и прешао у отворено и вулгарно опозиционо деловање“. Све то можете прочитати овде – Селаковић: Амфилохије се бави враџбинама
 • 30. октобар 2020. године: Никола Селаковић изјављује да је „са великом тугом примио вест о смрти митрополита црногорско-приморског Амфилохија, а да је српски народ изгубио великог духовника.
 • 8. јануар 2018. године: Марко Ђурић, бивши директор канцеларије за КиМ, а сада амбасадор Србије у САД, рекао је да је „митрополит Амфилохије одавно престао да се бави црквеним питањима и да је загазио дубоко у блато опозиционе, српским интересима ненаклоњене дневне политике и да се сврстао у ред оних којима српски интереси нису на срцу“.
 • 8. септембар 2019. године: Марко Ђурић каже да су „речи митрополита Амфилохија убојите, отровне и тешке и да се њима могу радовати само непријатељи нашег народа, којих није мало ни на Косову и Метохији, ни у републици које он долази“. 
 • 30. октобар 2020. године: Марко Ђурић истиче да је митрополит Амфилохије „велики човек, велики неимар српске цркве и да смо слабији за његов одлазак“.
 • 9. јануар 2018. године: дневни лист „Ало“, о митрополиту Амфилохију, на насловној страни говори како је „Милов владика напао Србију, како је ћутао када је Ђукановић одвајао Црну Гору од Србије и како са њим завршава пословне комбинације“.
 • 10. септембар 2020. године: дневни лист „Ало“, у тексту о новом премијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу, истиче како се „Амфилохијев премијер одрекао Косова“.
 • 31. октобар 2020. године: дневни лист „Ало“ на насловној страни, поводом упокојења митрополита Амфилохија, доноси наслов „Ђеде, живећеш док је Срба“.
 • 9. јануар 2018. године: дневни лист „Српски телеграф“ доноси наслов „Амфилохије црта Вучићу мету на челу по налогу Ђукановића“.
 • 27. децембар 2019. године: дневни лист „Српски телеграф“, на насловној страни говори како „митрополиту Амфилохију ништа није свето“ уз наслов „Амфилохије хвали власт која одузима цркве“.
 • 4.-5. јануар 2020. године: дневни лист „Српски телеграф“, такође на насловној страни, има наслов „Амфилохије спрема сачекушу за Вучића“ где пишу „о прљавом плану да се исценирају инциденти поводом доласка Вучића у Црну Гору“.
 • 30. октобар 2020. године: дневни лист „Српски телеграф објављује текст под називом „Рођен на Божић, залагао се за уједињење Срба: Ко је био митрополит Амфилохије“
 • 4.-5. јануар 2020. године: дневни лист „Информер“ на насловној страни објављује следећи наслов – „ ШОК! Амфилохије и Мило заједно забрањују Вучића у Црној Гори“.
 • 31. октобар 2020. године: дневни лист „Информер“, говорећи о смрти митрополита Амфилохија, поставља на насловну страну наслов „Туга до неба“.

Дакле, сва ова хронологија изјава и писања најближих Вучићевих сарадника и медија под његовом контролом представљају врхунац лицемерја актуелног режима у Србији. Јер, сви врло добро знамо да овакве изјаве и текстови уперени против митрополита Амфилохија нису могући без директног налога Александра Вучића.

Инфослужба Двери