Почетна Uncategorized Млађан Ђорђевић: “Вратићемо све што су предали Тачију и његовим терористима за ових осам година издаје и продаје”

Млађан Ђорђевић: “Вратићемо све што су предали Тачију и његовим терористима за ових осам година издаје и продаје”

by Stefan Milanovic

Очигледно је да су због привођења правди Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и других ратних злочинаца из терористичке ОВК данас највише забринути Александар Вучић и његови напредњаци. То показује чињеница да су се на мене данас окомили будући амбасадор у Вашингтону и саучесник у трговини Косовом и Метохијом Марко Ђурић, као и његов доскорашњи мали од палубе, а сада наследник на месту овлашћеног саучесника, Петар Петковић. Да, исти онај Петар Петковић који је Александра Вучића јавно звао издајником када је потписан Бриселски споразум 2013. Као и остали Шормази, Бакареци и други ДСС-овци који су променили страначки дрес, па им је Вучић преко ноћи од издајника постао државник. 

Потврда оптужница против највиших „званичника“ Приштине за ратне злочине почињене на територији Косова и Метохије представља велики помак ка остварењу дуго очекиване правде за хиљаде оштећених Срба који су пропатили од њихове руке, али и за читав српски народ. Може бити да ће овај заокрет „међународне правде“, ако тако нешто уопште постоји, утицати и на промену перцепције ОВК и њиховог дефинисања као терористичке организације, уместо досадашње слике безгрешних бораца за слободу. Подсећам, америчка администрација је до јесени 1998. године третирала ОВК као терористе. Како било, Србија је најзад у моралној предности над албанском страном, први пут након доста година. Јер сада се показује да је српски захтев за суверенитетом и територијалним интегритетом био оправдан и праведан, јер су на другој страни заиста били терористи. Међутим, Вучић и његове дахије се томе не радују. Они су нервозни и бесни што су њихови коалициони партнери на оптуженичким клупама.

Јер потврдом оптужнице против највиших званичника косовске квази-државе падају у воду све њихове муљаже, трговине, тајни и јавни дилови које су направили у протеклих осам година: од Бриселског споразума којим су уклонили српске институције са севера Косова и поставили граничне прелазе између Космета и Србије, до Вашингтонске капитулације којом је Вучић дао Приштини одрешене руке да од 2021. године ступи у све међународне организације које жели.

Запамтите, то је зато што Вучић не преговара: он не иде тамо да се такмичи и надмеће да би заштитио националне интересе Србије; већ да би продавао, трговао, ценкао се и извукао корист за себе и своје пајташе. Па је тако Марко Ђурић из Вашингтонских преговора извукао место новог амбасадора у Америци. Шта је тек Вучић добио, можемо само да замислимо.

Штагод добили из тога, небитно је. Време им истиче. Након ослобођења, народ Србије ће поништити све њихове споразуме, трговине и договоре. Вратићемо све што су предали Тачију и његовим терористима за ових осам година издаје и продаје. 

Млађан Ђорђевић

Председник покрета Ослобођење