Почетна Колумна Млађан Ђорђевић: Нека нас жртве фашизма и нацизма подсећају да такви злочини не смеју НИКАДА више да се понове

Млађан Ђорђевић: Нека нас жртве фашизма и нацизма подсећају да такви злочини не смеју НИКАДА више да се понове

by Stefan Milanovic

Поводом 9. новембра 1938, када је почео је велики погром јеврејских грађана широм Немачке, познат као “Кристална ноћ”, данас се у целом свету обележава Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма.

Млађан Ђорђевић, председник покрета Ослобођење је поводом овог дана на свом Твитер профилу поставио твит указујући да овакве ствари не смемо да заборавимо како се не би никада више дешавале.

“Данас је Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма. Србија је земља чије је становништво пострадало за време Другог светског рата у логорима широм земље. Нека нас жртве Кристалне ноћи и све остале жртве фашиста и нациста подсећају да то НИКАДА не сме да се понови, написао је Ђорђевић и додао:

“Са драгим пријатељима Ефраимом Зурофом, директором центра “Симон Визентал”, и Владиком Јованом приликом последње посете Израелу. Имао сам част да будем Ефраимов домаћин приликом једне од његових посета Србији. Надам се да ће околности дозволити да се ускоро поново видимо.”