Почетна Актуелно МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ: ИЗБОРИ СЛОБОДНИ – ИЛИ ИХ НЕЋЕ БИТИ

МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ: ИЗБОРИ СЛОБОДНИ – ИЛИ ИХ НЕЋЕ БИТИ

by Stefan Milanovic

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић позвао је данас „грађане, опозиционе странке, локалне покрете, чланове владајућих партија којима је доста преваре“ да заједно онемогуће одржавање избора 2022. године, уколико „то не буду слободни избори“.

Он је у ауторском тексту за дневни лист Данас оптужио председника Републике Александра Вучића „да спречава слободне изборе“ и додао да „око тога нема преговора, округлих столова или попуштања. Избори могу бити само слободни – да на њима грађани одлучују без притисака и уцена, а да за све учеснике постоје равноправни услови”.

Ђорђевић је објаснио да он и његов покрет не позивају на, како поједини медији тврде, „насиље и рат на улицама“, већ на масовну грађанску непослушност. 

„Време је да се ујединимо, организујемо, и спречимо ту фасаду демократије. Покрићемо свако бирачко место и сваку лажну Вучићеву бирачку кутију. Његова фасада демократије се ионако опасно љуља. У њу више не верују ни гласачи и чланови СНС, ни коалициони партнери, ни страни спонзори. Свима њима је јасно шта је СНС – једно разгранато дрво корупције, криминала, диктатуре и издаје. Речима великог Михиза, ми ћемо то дрво ломити и поломити. А почећемо од Вучићевих лажних гласачких кутија“ рекао је председник покрета Ослобођење.

Он је објаснио да Устав Републике Србије јасно налаже да су избори „слободни и непосредни, а гласање тајно и лично“, те упитао ко уствари спречава слободне и тајне изборе у Србији: „Млађан Ђорђевић или Александар Вучић“.