Почетна Актуелно Милан Думановић (Ослобођење): Честитамо на победи полицајцу Златку Гигићу против нестручних и бахатих људи из МУП-а

Милан Думановић (Ослобођење): Честитамо на победи полицајцу Златку Гигићу против нестручних и бахатих људи из МУП-а

by Stefan Milanovic

Одлуком Управног суда у Нишу од 17.09.2020 поништено је решење Министарства Унутрашњих послова од 11.02.2020. године којим је полицијски службеник Жандармерије Златко Гигић добио отказ у овом министарству.

„Позивамо МУП да хитно реагује поводом ове одлуке и да овог часног, поштеног и стручног полицијског службеника са дугогодишњим искуством на најтежим пословима у Жандармерији врати на припадајуће радно место, тако поштујући одлуку Управног суда у овом случају“, рекао је Милан Думановић, један од оснивача покрета „Ослобођење“ и додао:

„Честитамо на победи против нестручних и бахатих људи из МУП-а који су претходном одлуком угрозили не само њега и његову част, већ пре свега егзистенцију његове породице“.

Подсетимо, Златко Гигић, један je од жандарма који су по одлуци бившег министра полиције Небојше Стефановића остали без посла.

Златко Гигић, жандарм који је два пута био рањаван на Косову 1999. године и у Копненој зони безбедности 2000. године, као и вишеструко награђиван изјавио је раније да не жели да се помири са отказом после осуђујуће пресуде у случају напада на Андреја Вучића и Предрага Малог.