Почетна Актуелно ПОРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ: Три питања за министарку Зорану Михајловић

ПОРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ: Три питања за министарку Зорану Михајловић

by Stefan Milanovic

Председник покрета “Ослобођење” Млађан Ђорђевић је преко друштвених мрежа Фејсбук и Твитер, у име покрета, упутио неколико питања министарки рударства и енергетике Зорани Михајловић.

„Покрет Ослобођење има неколико питања за министарку рударства и енергетике Зорану Михајловић“, наводи се и твиту и у Фејсбук објави. А онда је уследио низ питања на које се чека да министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић одговори.

1. Као надлежни министар, шта предузимате да зауставите предају преосталог енергетског система Србије на Косову и Метохији албанским предузећима из Приштине 14. децембра?

2. Зашто ћутите о овом важном питању које се тиче суверенитета Србије, енергетске безбедности земље, система снабдевања електричном енергијом и неколико десетина хиљада домаћинстава које Србија снабдева струјом на Косову и Метохији?

3. За чији интерес радите, грађана Републике Србије или свог газде Вучића, великих корпорација, Ваших пријатеља из Трилатерале и страних амбасадора? Пошто из дана у дан видимо да је у Вашем ресору у току комплетна распродаја ресурса Србије: прво кроз давање Подриња сумњивим концернима да копају литијум прљавим технологијама и уништавају природу Србије, а затим и кроз предају енергетике на Косову албанској страни?

Овако су гласила питања постављена министарки Зорани Михајловић, на које се чекају одговори.

Подсетимо, покрет „Ослобођење“ на челу са председником Млађаном Ђорђевићем подржава народ Лознице, околине Јадра и Рађевине у њиховој борби против мултинационалне компаније Рио Тинто.

Такође, покрет „Ослобођење“ се први огласио у вези са предајом преосталог енергетског система Србије на Косову и Метохији албанским предузећима из Приштине.