Почетна Актуелно Млађан Ђорђевић ОСУДИО НАПАД НА Пуповца

Млађан Ђорђевић ОСУДИО НАПАД НА Пуповца

by Stefan Milanovic

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић осудио је данас напад на Милорада Пуповца, који се десио приликом обиласка земљотресом погођених места на Банији. Пуповца је у Глини напала и на националној основи вређала група од десетак особа, који су притом узвикивали и усташке пароле.

„У овим данима велике несреће, али и велике солидарности, неприхватљиво је да ти људи не могу да изађу из оквира своје варварске идеологије. Срби Баније тешко су пострадали и у Другом светском рату и у Олуји, сада их је погодио и земљотрес, и последње што им треба је да слушају овакве повике и гледају овакве нападе на свом кућном прагу“, рекао је Ђорђевић.

Он је позвао хрватске органе да што пре реагују и пронађу починиоце, истакавши да је „Милорад Пуповац првак српског народа у Хрватској и да као такав, слагали се са његовом политиком или не, мора да има заштиту и хрватских и српских институција“.

Председник Ослобођења је такође апеловао на све људе добре воље у Србији, али и у дијаспори, да помогну Србима повратницима и парохијама Српске православне цркве у местима која су тешко погођена земљотресом, те да им на тај начин макар мало олакшају тешку ситуацију пред долазеће празнике.