Почетна Друштво ПОКРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ ПОДРЖАО ПРОТЕСТЕ У ЗРЕЊАНИНУ

ПОКРЕТ ОСЛОБОЂЕЊЕ ПОДРЖАО ПРОТЕСТЕ У ЗРЕЊАНИНУ

by Stefan Milanovic

Покрет Ослобођење позвао је грађане да се придруже протесту против руководства поште у Зрењанину, у суботу 9. јануара. Протест су заказали радници поште и грађани Зрењанина, а одржава се због лоших услова рада, али и лошег квалитета поштанских услуга и проблема са испоруком пошиљака у овом граду.

Организатори протеста су истакли да је квалитет поштанских услуга у Зрењанину катастрофално опао у претходних годину дана и да зато захтевају хитну смену управника и постављање новог, као и прекид малтретирања запослених и руковођење поштом у јавном интересу. 

Проф. др Душко Кузовић из покрета „Ослобођење“, који је и упутио позив грађанима да се прикључе протесту, указао је да су јавна предузећа имовина грађана, а не „прћије политичара и политичких партија“.

„Партије, онда када преузму управљање неким јавним предузећем, имају обавезу да подигну његову вредност и квалитет услуга које се пружају грађанима. Нажалост дешава се супротно: черупају се средства, запошљава се нестручан кадар по политичкој линији, услови рада се погоршавају, инфраструктура пропада, обављају се сумњиве и преплаћене јавне набавке и тендери, а јавна предузећа служе искључиво финансирању политичких партија. То све на крају плаћају грађани Србије“, истакао је Кузовић у писаном саопштењу.

Он је навео да јавна предузећа морају бити пример доброг односа према грађанима, али и према својим радницима.

„Пошта је нажалост најгори пример за такав однос, јер су њихови радници бедно плаћени, а раде у лошим условима. Због тога позивамо на овај протест“.

Скуп ће се одржати у суботу у 15 часова, испред Главне поште у Зрењанину.